Budvanskapolicijaizvela je veliku akciju u okviru koje je pronađena plantaža marihuane. Uhapšene su tri osobe, a obavljeni su pretresi na više lokacija.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, uhapšeni su braća Ivan i Igor Popović, kao i Mirko Jovanović.

Uprava policije je zvanično saopštila da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbednosti „Jug“, Odeljenja bezbednosti Budva, a u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovali predmet kodnog naziva "Osmatrač".

"Jutros su, u ranim jutarnjim časovima, policijski službenici izvršili pretrese stanova koje koriste I.P. (33), I.P. (35) i M.J. (39), a za koja lica je policija na osnovu prethodnih operativnih saznanja, došla do sumnje da vrše uzgoj biljke konoplje – marihuane u mestu Višnjeva. Tokom realizacije ovog predmeta pronađen je zasad – plantaža sa 178 zasada biljke konoplje – marihuane", navodi se u saopštenju.

"Po nalogu državnog tužioca izvršen je uviđaj na licu mesta kojom je prilikom posečeno i izuzeto 178 stabljika ove biljke, radi sprovođenja daljih veštačenja, dok su izvršeni pretresi stanova koje koriste ova lica na tri lokacije, te pronađeno i oduzeto 1,4 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, manju količinu hašiša, dve vage za precizno merenje, dva mobilna telefona, kao i vozilo marke 'Mercedes', a za koje se predmete sumnja da su korišteni u izvršenju krivičnog dela", dodaje policija.

Kažu kako se sumnja da su se uhapšeni bavili uzgojem ovih biljaka, kao i uličnom distribucijom narkotika, te da su počinili krivično delo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oni će biti sprovedeni državnom tužiocu u Podgorici.

"Službenici Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju kontinuirane aktivnosti nesmanjenim intenzitetom u cilju razbijanja mreže ulične prodaje narkotika i procesuiranja tzv. 'uličnih dilera', a sve u cilju zaštite zdravlja i stvaranja povoljnog bezbednosnog ambijenta za život i rad građana Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Vijesti/Preneo: D. P.

Bonus video:

Mup Srbije Hapšenje, marihuana