Sa crnogorskog primorja u emisiju Puls Srbije uključio se Ivan Gajić, novinar Kurira koji je izveštavao o požarima koji su zahvatili nekoliko mesta u Crnoj Gori.

sequence-01.01-04-24-04.still008.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Pre dva dana požar je izbio u Sutomoru, negde oko 18.00, međutim spasilačke službe uspele su da lokalizuju jučerašnji požar. Vetar koji ovde duva uspeo je da rasplamsa taj požar, pa su onda i u protekloj noći vatrogasci i spasilačke službe imali pune ruke posla.

U Sutomoru požar je lokalizovan.

- Ono što je najbitnije, što smo uspeli pre ovog uključenja da saznamo iz Centra za vanredne situacije, jeste da je sada, kada je Sutomore u pitanju požar lokalizovan, ali da su vatrogasci i dalje na terenu za što bi se narodski reklo za ne daj Bože i da ne očekuju nikakvo širenje požara kada je ova lokacija u pitanju.

kurir televizija CRNA GORA U POŽARIMA! VETAR IH RASPLAMSAVA, vatrogasci sinoć imali pune ruke posla! Kurir saznaje koja su najugroženija mesta

Meštani nisu izražavali naročitu zabrinutost:

- Pre samog uključenja mi smo pričali sa meštanima i sa turistima i čini nam se da apsolutno niko nije bio preterano potrešen ili u strahu zbog tog požara koji je zaista bio veliki, a u prilpog tome možda govori činjenica da veruju spasilačkim službama.

A evo koji su požari trenutno aktuelni:

- Nažalost, u Crnoj Gori, kako smo saznali od Zdravka Blečića, komandira službe zaštite i spašavanja, trenutno su aktuelni požari u Kotorskom polju, u Radoviću, Vukovcima, Uzeti i Pikljama u Tuzima kao i da ima manjih požara u okolini Nikšića i Ulcinja, ali je sve pod kontrolom tako da se sezona u Crnoj Gori neometano nastavlja.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Kurir/Z.G. Požar u centru Užica, zapalio se gas