Dve osobe su u odvojenim slučajevima uhapšene u Gusinju i Beranama zbog nedozvoljenog držanja oružja, saopšteno je iz crnogorske policije.

"U saradnji sa Odeljenjem bezbednosti Berane i Odelenjem bezbednosti Plav, policijski službenici Stanice policije Gusinje su postupajući po operativnim saznanjima, uz prethodno pribavljenu naredbu Osnovnog suda u Plavu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.G. iz mesta Dolja u Gusinju. Prilikom pretresa pronađeno je u ilegalnom posedu: lovačka puška Bereta gardone 12mm sa 8 komada municije, pištolj marke Bernardeli gardone sa 25 komada municije, vazdušna puška sa dva komada municije, pištolj marke Blow 50, sa 50 komada pripadajuće municije, 36 komada pištoljske municije nepoznatog kalibra, puščana municija 31 komad različitog kalibra, i jedan komad protivavionske municije", navodi se saopštenju Uprave policije.

O događaju je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu, po čijem je nalogu N.G. lišen slobode i protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, kazali su iz policije.

N.G. će u zakonskom roku biti sproveden Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu, na dalju nadležnost.

"Sprovodeći mere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odeljenja bezbednosti Berane, su pregledom kod operativno interesantnog lica J.P. (27) iz Berana, pronašli pištolj marke Browing kalibra 7,65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 5 komada pripadajuće municije.

Po nalogu državnog tuzioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama on je uz krivičnu prijavu lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, i biće priveden nadležnom tužilaštvu u zakonskom roku", zaključuje se u saopštenju policije.

Kurir.rs/Vijesti/Preneo:D. P.

Bonus video:

kurir televizija PROIZVODNJA I PRODAJA DROGE POSTAJU PORODIČNI BIZNIS?! Kriminolog otkriva šta je ustanovljeno nakon hapšenja narko dilera u Topoli