CRNOGORSKA POLICIJA UHAPSILA JEDNOG OD NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA: Kripto trgovac prevario ljude za preko 20 miliona dolara!
Foto: Shutterstock

CRNOGORSKA POLICIJA UHAPSILA JEDNOG OD NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA: Kripto trgovac prevario ljude za preko 20 miliona dolara!

Crna Gora -

Crnogorska policija je danas saopštila da je uhapsila državljanina Poljske R.K.Z. (51) koji je jedno od najtraženijih lica s međunarodnih poternica Poljske i Južne Koreje.

Policija je saopštila da je on osumnjičen za krivična dela iz oblasti ekonomskog kriminala: težak obik prevare u većem obimu, pranje novca, krađa i drua povreda zakona, za koja je u Južnoj Koreji propisana kazna doživotnog zatvora.

Mediji navode da je uhapšen Roman Zimian, a policija navodi da je "R.K.Z. jedan od osnivača i vlasnika fonda 'Future net' u čijoj je delatnosti trgovina digitalnim i kriptovalutama".

On je osumnjičen da je zajedno sa svojim partnerom S.M. oštetio veći broj lica sa teritorija Poljske i Južne Koreje za ukupno 21 milion američkih dolara, navodi se u saopštenju.

Njegov partner S.M. je hapšen u Grčkoj, a zatim u Albaniji, dok je R.K.Z. 2022. bio uhapšen u Italiji, odakle je pobegao iz kućnog pritvora.

Policija kaže da je on uhapšen u jednom podgoričkom naselju gde se skrivao pod lažnim identitetom.

Policija je tu našla "tehničke uređaje i predmete" za koje se sumnja da proističu iz krivičnog dela, i da su privremeno oduzeti do okončanja ekstradicionog postupka.

Kurir.rs/Beta/Preneo: D. P.

Bonus video:

02:28

BEOGRADSKI ADVOKAT UHAPŠEN NA GRANICI ZBOG PESME! Linta osudio postupak hrvatskog suda: Najgrublje su ugrozili ljudsko pravo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja