Na dve plaže u Crnoj Gori, nakon analiza kvaliteta morske vode, zabranjeno je kupanje: loša voda za kupanje bila je na lokacijama “Uvala Pržna” u opštini Tivat i “Žuta plaža 01” u opštini Kotor.

"Na kupalištima u okviru ovih voda za kupanje istaknuta je crvena zastavica, kao simbol zabrane kupanja. Podaci o realizovanim ispitivanjima dostavljeni su i Republičkom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti. Institut za biologiju mora nastavlja uzimanje uzoraka morske vode sa ovih lokacija, a o dobijenim rezultatima ćemo naknadno obavijestiti javnost", piše u saopštenju Instituta za biologiju mora, nakon analiza urađenih u periodu od 12. do 19. avgusta.

2864.jpg
Syspeo / Sipa Press / Profimedia 
foto: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia

Međutim, kako prenose Vijesti, kupačima na plaži u Uvali Pržna u Tivtu, tzv. Plavim horizontima dozvoljeno kupanje uprkos tome što je na spasilačkim tornjevima istaknuta crvena zastavica.

Čitalac Vijesti dostavio je redakciji snimak i fotografije na kojem se vidi plaža prepuna turista.

Rezultati analize morske vode na Crnogorskom primorju, pokazali su da je na 76,3 odsto lokacija bila odličnog kvaliteta, na 16,7 odsto dobrog, na 5,3 odsto zadovoljavajućeg, dok je na 1,8 odsto lokacija morska voda bila lošeg kvaliteta.

Kurir.rs/Vijesti/Milica CG

Bonus video:

Kurir televizija FATALNE GREŠKE NA PLAŽI! Nutricionista otkriva kako nas loš izbor hrane i pića može koštati ZDRAVLJA tokom letnjih vrućina