DRAMA KOD SUTOMORA Pet osoba među kojima i dete ispalo iz čamca, spasili ih u poslednjem trenutku
Foto: UPSUL

DRAMA KOD SUTOMORA Pet osoba među kojima i dete ispalo iz čamca, spasili ih u poslednjem trenutku

Crna Gora -

Pet osoba, među kojima je bilo i dete, ispalo je iz čamca kod rta Ratac u okolini Sutomora, a spasila ih je ekipa Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, saopštio je pomoćnik direktora UPSUL-a Žarko Lukšić.

Život osoba koje su ispale iz čamca bio je ugrožen, ali je ekipa brzo reagovala.

"Odmah po dobijanju informacija da je pet osoba ispalo iz čamca, UPSUL je na lice mjesta uputio svoju posadu sa spasilačkim čamcem SAR-5 iz Bara, jer je čamac kružio oko njih i pritio da ugrozi njihove živote. Takođe, u isto vreme isplovio je sa privatnim plovilom i naš kolega Nikola Bošković, koji nije bio na dužnosti, ali je pokazao hrabrost i veštinu i uspio da obuzda čamac, koji je pretio da ozbiljno povridi posadu koja je bila zarobljena u moru", saopšteno je iz Uprave.

Akcija je trajala gotovo pola sata i bila je jedna od najzahtjevnijih ove godine.

"S obzirom da je septembar mjsec veoma aktraktivan za aktivnosti na moru, apelujemo na oprez prilikom korištenja plovnih sredstava, a posebno skrećemo pažnju na najavljenu promenu vremenskih koja sledi u narednih nekoliko dana. Podsećamo da ovakve ili slične rizične situacije na moru građani i turisti mogu prijaviti direktno na broj 129 ili putem mobilne aplikacija Safesea.me", navode iz UPSUL.

Kurir.rs/RTCG

Bonus video:

02:33

KURIR NA MESTU NESREĆE NA SAVI KADA JE TERETNJAK UDARIO ČAMAC! Ronilac i nautičar izneo jednu okolnost u vezi sa posadom čamca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track