Anđela Burzanović (19) iz Podgorice poginula je pre godinu dana u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Cetinje-Budva. Njena porodica i dalje je neutešna povodom tragične smrt, pa su na godišnji pomen objavili potresnu čitulju.

Nesreća se podsetimo, dogodila u popodnevnim časovima 13. septembra 2023. godine na magistralnom putu Cetinje - Budva na usponu Obzovice. Do jezive nesreće došlo je kada se autobus prevoznika "Papović" sa tridedeset putnika, mahom stranaca udarao u zaštitinu bankinu, a potom probio ogradu i pao u ambis. Pored tinejdžerke, poginuo je i državljanin Velike Britanije A. N. D. (66), dok je tom prilikom 26 putnika povređeno.

screenshot-20240913-152648.jpg
Printscreen 
potresna čitulja za stradalu tinejdžerku iz podgoricefoto: Printscreen

- Navršava se najtužnija godina od kada je u saobraćajnoj nesreći stradala naša jedina radost, Anđela. Lubavi, sunce, tugo naša, nedostaješ u svakoj sekundi ovog našeg postojanja. Sijaš ljubavi u carstvu nebeskom i neka nam te anđeli čuvaju. Dok dišu, tuguju za tobom - navodi se u potresnoj čitulji koji potpisuju njeni roditelji.

Prerana smrt tinejžerke potresla je sve koji su je znali, a nakon nesreće na društvenim mrežama mnogobrojni su se opraštali od nje uz potresne poruke fotografije.

Nakon jezive nesreće, kako su prenosili crnogorski mediji, vozaču autobusa S. N. bilo je određeno zadržavanje do 30 dana. Međutim, 28. septembra prošle godine vozaču autobusa je odlukom cetinjskog suda ukinut pritvor, jer su svi svedoci dali svoj iskaz u tužilaštvu.

screenshot-20230919-173533-copy.jpg
Printskrin / You Tube/MediaBiro 
autobus završio u provaliji, izvlačenje trajalo satimafoto: Printskrin / You Tube/MediaBiro

Istragu povodom ove saobraćajne nesreće vodi Osnovno tužilaštvo na Cetinju.

ČULA SAM VRISKU I TADA SMO PALI

Do saobraćajne nezgode je najverovatnije, kako je za lokalne medije ispričala jedna od preživelih putnica koja je tada povređena, došlo iz za sada nepoznatog razloga. Vozač je izgubio kontrolu nad autobusom i probijajući zaštitnu ogradu, sletio u provaliju dubine oko 20 metara.

- Čula sam vrisku putnika i tada smo pali. Tokom tumbanja sam ispala. Toga se baš i ne sećam kako sam se našla van autobusa. Sama sam uspela da izađem iz provalije na cestu - rekla je preživela putnica.