Turski državljanin E.J. (43) kog Turska na nacionalnom nivou potražuje zbog krivičnih dela namerno ubistvo, bekstvo traženog lica i protivljenje zakonu o poreskom postupku uhapšen je na graničnom prelazu Dračenovac u Crnoj Gori.

Službenici Sektora granične policije uhapsilisu da je falsifikovao isprave.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je kontolom E.J. na GP Dračenovac, a posredstvom NCB Interpol Podgorica, utvrđeno da om posjeduje tursku putnu ispravu i vozačku dozvolu, kao i ukrajinsku vozačku dozvolu, a koje mu nisu izdate od strane nadležnih organa tih zemalja.

"Osim toga, proverama je utvrđeno i da se ovo lice potražuje na nacionalnom nivou u Republici Turskoj zbog krivičnih dela namjerno ubistvo, bekstvo traženog lica i protivljenje zakonu o poreskom postupku. On je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave i po tom osnovu je sproveden nadležnom državnom tužilaštvu u Rožajama na dalju nadležnost, dok se preduzimaju druge mere i radnje u pravcu dokazivanja da li je ovo lice izvršilo, osim toga, i druga krivična dela", saopšteno je iz crnogorske policije.

Dodaju da sledi komunikacija u pogledu operativne i međunarodne saradnje organa za sprovođenje zakona Turske i Crne Gore.

Kurir.rs/Vijesti/Preneo:D. P.