Predsednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je večeras da nekadašnji mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohiјe zaslužuje spomenik.

"Smatram da je mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije važna ličnost naše skorije istorije. To je čovek koji ima moje poštovanje.

Smatram svakako da kao takav zaslužuje spomenik ali ne bih ulazio u detalje koji se tiču tehničkih stvari. Mislim da je apsolutno prirodno da taj spomenik bude kao i svaki drugi u Crnoj Gori, napravljen u skladu sa zakonom. Ja sam siguran da će se nadležni organi postarati da to tako i bude ali mislim da brojni građani dele moje mišljenje", rekao je Milatović u emisiji "Iz(Nova)" na televiziji Nova M.

profimedia0795895931.jpg
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Ministarstvo kulture i medija obratiće se Vladi Crne Gore sa predlogom za davanje saglasnosti Opštini Berane za postavljanje spomen-obeležja nekadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiјu.

To je Vijestima kazala ministarka Tamara Vujović, ističući da Ministarstvo ne može dati saglasnost za podizanje spomenika ličnosti od čije smrti nije prošlo 20 godina, na osnovu Zakona o spomen-obeležjima.

Kurir.rs/Nova M/Vijesti/Preneo: P. P.