Na podogričkom aerodromu sinoć se odigrala prava drama. Naime, avion poljske kompanije je prinudno sleteo jer je kapetan prijavio da ima dojavu da je u avionu postavljena bomba. Srećom, ispostavilo se da je dojava lažna, a navodno iza svega stoji osvetoljubiva žena.

Više o ovom slučaju otkrio je sagovornik Kurira, instruktor za bezbednost civilnog vazduhopolvstva Crne Gore, Velizar Darmanović.

366438_240920.00_54_56_15.Still004.jpg
Kurir Televizija 

- Situacija nije baš onakva kakvom se predstavlja. Bila je u pitanju redovna linija poljske kompanije, Varšava-Podgorica. Iznad Mađarske, pilot je dobio dojavu da se u avionu nalazi bomba. On je tada razmišljao da li da sleti na najbliži aerodrom, odnosno Podgoricu, međutim odlučeno je da to ipak bude Podgorica - ispričao je Darmanović.

On je istakao i ozbiljnost ove situacije, ali i da posada aviona ne mora čekati policiju, ako imaju obučenu jedinku:

- Kada je reč o ovakvim situacijama, to je kriza, i mora sa velikom pažnjom da se razmotri i da se preuzmu određeni koraci. Obaveštena je policija koja je pokrenula plan za krizne situacije i preuzela sve predviđene mere. Za ovo je odgovorna nacionalna policijska vlast, ali avio kompanije mogu da obuče vođu vazduhoplova da izvrši procenu i pretres aviona. Vođa je verovatno odlučio, zbog panike u avionu, da to uradi policija. 

Kurir televizija DRAMA U PODGORICI Pilotu prijavljena bomba u avionu: Evo šta se zapravo desilo! "Ljudi u avionu su paničili, zato se vođa odlučio na ovaj potez"

Nažalost, realnost je da ove situacije nisu retke, a Darmanović je otkrio i ko se najčešće odlučuje na ovakav potez:

- Često se ovakve situacije dešavaju, ali imamo obučene ljude koji vrše ovu procenu. Ovde se radilo o obmani, po pravilu ništa se ne treba preuzimati, ali je policija ipak odlučila da reaguje. Ispostavilo se da je dojava lažna, to najviše rade nezadovoljni putnici, putnici koji kasne, pijana lica...

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

 Kurir.rs

kurir televizija CRNA GORA U POŽARIMA! VETAR IH RASPLAMSAVA, vatrogasci sinoć imali pune ruke posla! Kurir saznaje koja su najugroženija mesta