Ubiću te kad zaspiš, zapretio je E. H. pre osam dana svojoj supruzi A. H. nakon što je reagovala zbog udarca koji je zadao njihovoj maloletnoj kćerci.

Nakon, kako je ispričala tužiocu, osmogodišnjeg zlostavljanja o kom je ćutala, ona je 12. septembra pozvala policiju i prijavila supruga.

Uhapšen je istog dana, a dva dana kasnije sudija za istragu Osnovnog suda u Rožajama odredio mu je pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Njegov branilac tražio je ukidanje pritvora, ali je veće Višeg suda u Bijelom Polju, koje su činile sudije Dragan Dašić, Milan Rajković i Milan Smolović, odbilo žalbu.

A. H. je tužiocu ispričala da je osam godina u bračnoj zajednici s okrivljenim, da imaju dvoje dece i da je maltretira i zlostavlja od kad su stupili u bračnu zajednicu: “Fizički i psihički”.

Rekla im je i da ga iz straha nikada nije prijavljivala policiji, kao i da njen suprug koristi drogu i da ga je pre tri godine zatekla u kući kako se drogira.

“E. je bio u zatvoru u Mađarskoj i iz zatvora je izašao prije dve godine. Od tada joj stalno preti da će je ubiti kada zaspi. Pretnje joj upućuje jer mu je rekla da više neće da trpi njegovo nasilje, te da će ga prijaviti policiji. Kritične prilike E. je kćerku E. odgurnuo i udario je rukom na šta je ona reagovala i rekla mu da će ga prijaviti policiji, nakon čega joj je on uputio pretnje - ‘Ubiću te kad zaspiš’. To je uradio pred njihove dve kćerke”, citiraju sudije Višeg suda u Bijelom Polju njen iskaz dat tužiocu.

Navode da im je rekla da se uplašila “jer zna da je agresivan i spreman na sve, a posebno kada je pod uticajem droga”.

“Njegove pretnje su kod nje izazvale osećaj straha, ugroženosti i nesigurnosti. Oseća strah za svoju bezbednost. Osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično delo stavljeno mu na teret proizilazi i iz ostalih dokaza sadržanih u spisima predmeta. Osnovana sumnja predstavlja osnovni preduslov da bi se nekom licu odredio pritvor, dok će činjenica da li je okrivljeni zaista izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret biti utvrđena u daljem toku krivičnog postupka”, obrazložile su sudije Višeg suda.

Kurir.rs/Vijesti/Preneo: D. P.