Policija ja zaplijenila oko 95 kilograma marihuane i uhapsila M. U. (20) iz Tuzi, koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako je saopšteno, službenici Sektora granične policije, Stanice granične policije I Podgorica su, nakon višednevnih preduzetih aktivnosti iz svoje nadležnosti u rejonu Nabom - Traboin, u Tuzima, kontrolisali vozilo i lice koje je njime upravljalo – M.U. (20) iz Tuzi.

"Ovom su prilikom policijski službenici u prtljažniku vozila pronašli četiri veća pvc pakovanja sa sadržajem zelene biljne materijeza koju se sumnja da je opojna droga marihuanaukupne težine oko 95 kilograma. Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu M.U. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", piše u saopštenju.

"Preduzimaju se dalje policijsko - tužilačke mere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta i procesuiranja lica za koja se sumnja da su navedenu drogu prenela sa teritorije Republike Albanije na teritoriju Crne Gore, a koju je kasnije preuzeo osumnjičeni M.U", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Vijesti/Preneo: Đ. M.)