U MZ Bogetići policija je blokirala put prema Ljeskovim dolima dok meštani protestuju zbog najave da će se na toj lokaciji nastaviti zakopavanje stoke uginule od kju groznice.

Na ovoj lokaciji početkom septembra zakopano je 45 eutanaziranih i uginulih grla stoke, a kako saznaje Dan sa lica mesta, Vlada je odobrila Opštini Nikšić da na tom lokalitetu nastavi sa zakopavanjem.

Meštani su se okupili i kažu da neće dozvoliti prolaz kamionima sa stokom i drugom mehanizacijom. Policija meštanima ne dozvoljava prolazak do Ljeskovih dola.

Mihajlo Vujović iz Mesne zajednice Bijela Poljanica rekao je da je njegova kuća od mesta zakopavanja udaljena oko kilometar, a vazdušne linije tri, četiri stotine metara.

- Ja sam saglasan da mi meštani i Mjesne zajednice Bogatići ne dozvolimo dok smo u mogućnosti da se ta goveda istovare i da nam zagade ceo ovaj kraj - rekao je Vujović.

On je istakao da su oni svi stari ljudi, ali da imaju potomke, koji će im se priključiti.

- Ovo je jutros iznenada bilo, ja sam u devet sati saznao da se ovo radi. I odmah došao sa suprugom, snajom i komšijama - dodao je Vujović.

Predsednik MZ Bogetići Mihajlo Šutić rekai je da ih je zadesila velika nevolja.

- Nevolja nas je zadesila, opet nam priređuju nevolju, kao što su radili prošlog meseca da niko nije znao. Pod okriljem noći zakopali su 45 krava - rekao je Šutić.

(Kurir.rs/Dan.me/Prenela: S. M.)