Sedamnaestogodišnji A.K. pušten je da se sa slobode brani optužbi da je 7. oktobra, u dvorištu barske Gimnazije "Niko Rolović", nožem pokušao da ubije godinu starijeg učenika te škole D.M.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, takvu odluku doneo je Viši sud u Podgorici.

Jedan od izvora kazao je listu da se Više državno tužilaštvo u Podgorici žalilo na tu odluku.

Pojasnio je da je Viši sud prvobitno odredio pritvor, ali je njihovu odluku ukinuo Apelacioni sud, nakon čega su u ponovljenom postupku odlučili da A.K puste na slobodu.

Navodno, obrazložili su da u konkretnom slučaju ne stoji opasnost od bekstva, jer je A.K. maloletna osoba kojoj je za putovanje potrebna saglasnost roditelja.

Zakon, međutim, ne predviđa samo putovanje, već i opasnost od skrivanja.

Nakon pokušaja ubistva osamnaestogodišnjaka direktorka škole Marija Đonović kazala je "Vijestima" da su dve osobe koje nisu učenici njihove škole napale učenika i nanijele mu povrede.

"Brzom intervencijom profesora, sukob je zaustavljen, obavieštena je Hitna pomoć i policija. Sve dalje informacije dobićemo od Odeljenja bezbednosti Bar", rekla je ona istog dana.

Povređeni tinejdžer je sa medicinskom pratnjom, u vozilu hitne pomoći, krenuo na dalje lečenje u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

Život mu je bio ugrožen.

Kurir.rs/Vijesti/Preneo: D. P.