Brat i sestra Milanka i Jovan Madžgalj ubijeni su sinoć u zaseoku Sokolac u Bijelom Polju, a ubica je Alija Balijagić (62) iz Banjeg Sela koji u prošlosti činio brojna krivična dela među kojima je i silovanje!

Njihova tela su pronađena u porodičnoj kući, a prema saopštenju Uprave policije Crne Gore, ubica je i dalje u bekstvu.

Kako piše RTCG, za osumnjičenim je policija tragala i prethodnih 15 dana zbog drugog krivičnog dela, krađe puške. Jedan službenik Uprave policije Područne jedinice Bijelo Polje A.S. povređen je tokom potrage nakon što se vozilo interventne jedinice prevrnulo jutros, oko 2.40 časova, saznaju Vijesti.

Ovo nije prvi put da ga policija traži jer je Balijagić 2016. godine osuđen za krivično delo silovanje.

Osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu, ko­jim je pred­se­da­vao Vu­ko­mir Bo­ško­vić, na sedam godina zatvora, nakon što je silovao sedamdesetšestogodišnju ženu 30. oktobra 2015. godine, u prigradskom naselju u Bijelom Polju.

- Ne­ma mo­jih DNK tra­go­va i za­to sma­tram da je u pi­ta­nju kla­sič­na na­me­štalj­ka - tvr­dio je on to­kom su­đe­nja.

U op­tu­žni­ci se navodi da je Ba­li­ja­gić 30. ok­to­bra 2015. godine, oko 19 ča­so­va, u na­se­lju Lje­šni­ca, upo­tre­bom si­le i pret­njom smrću, ob­lju­bio 76-go­di­šnju ženu.

"Pošto je žena pružila otpor i udarila ga šakom po licu, on je nju udario baterijskom lampom, a potom zapretio da se skine ili će je u protivnom ubiti. Na izlasku iz njene kuće izvadio je nož i zapretio: 'Nemoj nikom da pričaš, nemoj da prijavljuješ. Ako to ne uradiš neću ti više dolaziti, a ako kažeš doći ću ti i zaklaću te usred kuće'.", navodi se u presudi.

Balijagić je, kako piše PV portal, u novembru 2015. tokom pljačke iz jedne od kuća u svom selu uzeo oružje dok su se ukućani nalazili na spavanju, a kako se sumnja počinio je više krađa po Banjem selu, Okladima i Pavinom Polju. Jednom prilikom je pucao i na policiju , a branio se rekavši da je slučajno ispalio hitac iz puške dok su mu prilazili.

Balijagića na ovim prostorima pamte kao razbojnika koji se odmetnuo u šume, a zbog razih razbojništava i razbojničkih krađa i drugih dela oko dve decenije je proveo u zatvoru.

Krajem osamdesetih sumnjičio se za više krađa po okolnim selima, nakon čega je prešao i u našu zemlju.

U maju 2015. godine njega su pretukla trojica komšija, nanevši mu teške telesne povrede. Balijagić je tada tvrdio da se smirio, da mu braća i i sestre, koji žive u inostranstvu pomažu materijalno, i da želi da vodi miran i pošten život, iako se oseća odbačenim od društva.

(Kurir.rs/Vijesti.me/Pobjeda.me)

 BONUS VIDEO

04:20
Analiza ubistva Malog Skoleta: Zašto se ubicao sagao ka telu nakon likvidacije? Izvor: Kurir televizija