Javnost je potresla vest o ubistvu brata i sestre, Milenka i Jovana Madžgalja koji su život izgubili u svom porodičnom domu nadomak Bijelog Polja.

Crnogorska policija, kao i elitne vojne jedinice intenzivno tragaju za osumnjičenim ubicom Alijom Balijagićem, robijašem i višestrukim povratnikom, a više na ovu temu za Kurir televiziju govorio je Ivan Pekić, predsednik Internacionalne policijske organizacije Crne Gore.

366438_241028.02_09_44_20.Still005.jpg
Kurir Televizija 

- Za sada se i dalje traga za počinocem. Bezbednost je na najvišem mogućem nivou, policija i vojska zajedno sa najelitnijim protivterorističkim jedinicama tragaju za njim. On je naoružan, pretnja je za sve građane Crne Gore, a ne samo Bijelog Polja. Vojnici su sinoć bili stacionirani na svim kućama u tom području, nije postajala opasnost da iko drugi strada - rekao je Pekić.

On je rekao i da je u pitanju višestruki povratnik koji je ukupno proveo 38 godina iza rešetaka, kao i da je u pitanju neuračunljiva osoba sa psihičkim problemima:

-  On je u prošlosti silovao staricu od 80 godina, pucao na nadležne, radi se o poremećenoj osobi koju će bryo pronaći nadležni jer ne verujem da ima ikakvu logistiku. Ako bude pružala otpor ili pucala na policiju, možda će biti lišen života. 

04:16
"Naoružan je i opasan po sve ljude u državi" Pekić o višestrukom povratniku koji je ubio brata u sestru u Bijelom Polju Izvor: Kurir televizija 

Na pitanje voditeljke o tome gde bi sada ubica mogao da bude, Pekić je rekao:

- Teško da je napustio Crnu Goru, radi se o nepristupačnom terenu. Motornim vozilom nije mogao da ode jer postoje kontrole na putu, mogao je samo proći hodajući po nepristupačnom terenu. Može da se krije nekoliko dana ukoliko ima hrane sa sobom, posle čega će se možda i sam predati.

On je istakao i da su meštani par dana ranije prijavili da se u njihovom selu kreće naoružano lice.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

03:02
Crnogorac: Čak 14.000 Crnogoraca se izjasnilo da govori srpski jezik Izvor: Kurir televizija