KEKOVIĆ I BOŽOVIĆ SE UPOZNALI U SPUŽU: Bili u istoj ćeliji, a onda im je bomba došla glave (VIDEO)

Youtube/Portal Standard

Crnogorci Aleksandar Keković i Đorđije Božović sprateljili su se iza spuških rešetaka.

Podsetimo, Božović je poginuo, a Keković je teško povređen kada je u sredu uveče aktivirana snažna eksplozivna naprava, ispod belog “renoa klia”, na parkingu ispred marketa u Dalmatinskoj ulici u Podgorici. Njih dvojica su bila u automobilu, a prema saznanjima policije, prevozili su bombu, pa su se razneli.

Inače, njih dvojica su bila u istoj sobi Istražnog zatvora kada je Božović pritvoren zbog sumnje da je planirao likvidaciju, navodnog kavčanina, Radojice Zekovića.

Božović je slovio za člana podgoričkog ogranka škaljarskog klana.

Nepravosnažno je osuđen na tri i po godine zatvora zbog optužbi da je deo krimi grupe nedavno ubijenog Stevana Stamatovića, koja je pokušala da ubije Zekovića postavljanjem bombe ispod njegovog automobila u maju 2017. godine.

Teško ranjeni Aleksandar Keković je tokom 2015. godine osuđen na 18 meseci robije zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u Podgorici.

Osuđivan je i za povredu slobode opredeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine.

Božović 2. marta nije došao u danilovgradski sud, jer mu je, navodno, blindirani automobil bio na servisu.

KEKOVIĆ I BOŽOVIĆ SE UPOZNALI U SPUŽU: Bili u istoj ćeliji, a onda im je bomba došla glave (VIDEO)  Youtube

Tog dana ni policija ga nije privela na suđenje, iako su od sudije Sonje Keković 28. januara dobili naredbu za prinudno dovođenje optuženog.

Branilac pokojnog Božovića tada je kazao da mu je klijent izostanak pravdao “nepredviđenim okolnostima”.

Božović se u istom sudu nije pojavio ni mesec ranije - dan nakon što su u Grčkoj ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Navodno, on se i tada plašio za svoju bezbednost - vozio se blindiranim automobilom, pazio na svaki korak i menjao lokacije na kojima boravi.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Youtube/Portal Standard