MILATOVIĆ: Amfilohiјe zaslužuje spomenik u Crnoj Gori

Smatram da je mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije važna ličnost naše skorije istorije. To je čovek koji ima moje poštovanje, rekao je Milatović

Printscreen Instagram

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je večeras da nekadašnji mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohiјe zaslužuje spomenik.

"Smatram da je mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije važna ličnost naše skorije istorije. To je čovek koji ima moje poštovanje.

Smatram svakako da kao takav zaslužuje spomenik ali ne bih ulazio u detalje koji se tiču tehničkih stvari. Mislim da je apsolutno prirodno da taj spomenik bude kao i svaki drugi u Crnoj Gori, napravljen u skladu sa zakonom. Ja sam siguran da će se nadležni organi postarati da to tako i bude ali mislim da brojni građani dele moje mišljenje", rekao je Milatović u emisiji "Iz(Nova)" na televiziji Nova M.

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Ministarstvo kulture i medija obratiće se Vladi Crne Gore sa predlogom za davanje saglasnosti Opštini Berane za postavljanje spomen-obeležja nekadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiјu.

To je Vijestima kazala ministarka Tamara Vujović, ističući da Ministarstvo ne može dati saglasnost za podizanje spomenika ličnosti od čije smrti nije prošlo 20 godina, na osnovu Zakona o spomen-obeležjima.

Kurir.rs/Nova M/Vijesti/Preneo: P. P. 

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

PAVIĆEVIĆ: Amfilohije Radović je bio presudan za masovne litije u Crnoj Gori  Kurir televizija