Troje od četvoro dece, koje je danas u Pagu sa prvog sprata porodične kuće bacio otac Josip Rođak, teže je povređeno, a najteže je sedmogodišnja devojčica koja je na aparatima za disanje, saopštili su lekari zadarske bolnice.

Dvoje mlađe dece i daje je pod lekarskim nadzorom, rekao je direktor bolnice prof. dr Željko Čulina.

Direktor Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije Predrag Orlović rekao je da je dvoje dece životno ugroženo.

"Bili su čudna porodica. Njegova žena je dolazila u kamp na mini-disko. Ona je ostavila decu nama, da se mi brinimo o njima, dok je ona išla da pije u kafić", ispričao je jedan od bivših zaposlenih Kampa Šimun.

joip-rodjak-fb.jpg
Printscreen Facebook 
foto: Printscreen Facebook

"Deca su bila užasno prljava", dodao je.

Zbog nedoličnog ponašanja majci je, kaže bio zabranjen ulaz u kamp.

Otac koji je jutros bacio četvoro dece s prvog sprata kuće u Pagu, s visine od šest metara, pri čemu je dvoje dece teško povređeno, radio je u kampu u Šimunima kao noćni čuvar.

Prema nezvaničnim informacijama reč je o Josipu Rođaku koji se pre desetak godina doselio iz Virovitice.

"Na teren su izašle dve ekipe Hitne pomoći, jedna s Paga i jedna Zavoda Ličko-senjske županije, ispostava Novalja. Naši su preuzeli dvoje teže povređene dece", rekao je Orlović.

On je priveden i nalazi se u prostorijama policije.

Hrvatsku je jutros potresao nezapamćen čin oca koji je s prvog sprata kuće u Pagu bacio četvero dece, starosti od tri, pet, sedam i osam godina.

Njihov 54-godišnji otac bacio ih je s visine oko šest metara.

Ovim povodom oglasio se odmah i premijer Andrej Plenković koji je rekao da je Hrvatska zgrožena ovim monstruoznim činom na Pagu.

Očekuju, kazao je, dalje vesti.

"Doslovno smo svi potreseni s ovakvim, do sada barem ja ne pamtim, činom koji se dogodio na Pagu", kazao je premijer na početku sednice vlade.

Iz bolnice je najavljeno da će najnovije informacije o stanju zdravlja dece saopštiti u 11 sati.

Policija utvrđuje okolnosti ove teške tragedije i u okviru svoje nadležnosti će preduzeti mere krivičnopravne zaštite dece.

Kurir.rs/ Tanjug/ Index.hr

Foto: Printscreen/ Facebook