Na Fejsbuk stranici "Parkiram kao idiot" juče se pojavio snimak na kojem se vidi radnik Hrvatske pošte i kako se odnosi prema paketima građana. Na snimku se vidi kako poštar baca pakete u kombi, a da pritom ne pazi ima li u njima nešto lomljivo. Video je snimljen u jednoj ulici u Zagrebu.

U komentarima ispod videa ljudi su se požalili kakve su pakete znali dobiti.

"Upravo sam danas preuzela paket od njih na kojem lepo stoji 'lomljivo - staklo'. Sve je u komadićima bilo unutra kao i uvek", piše u jednom komentaru.

"Kad je zaista važno - šaljite poštom. Sad mi je jasno zašto mi većina paketa dođe kao da su prošli kroz rat. Ako uopšte i dođu", piše drugi korisnik.

Portal Index.hr pitao je Hrvatsku poštu za komentar nakon što se snimak proširio društvenim mrežama.

"Radnik koji je snimljen od juče je suspendovan te je pokrenut postupak vanrednog otkaza. Radi se o radniku koji je odnedavno u sistemu. Svakodnevno je na terenu oko 2.500 poštara te velika većina njih odgovorno i profesionalno obavlja svoj posao.

Naših 10.000 radnika predano radi na ostvarenju misije Hrvatske pošte - biti građanima na usluzi. Zahvaljujemo korisnicima što su nas upozorili na ovo neprimereno ponašanje koje ćemo, kao i uvek, najstrože sankcionisati", rekli su iz pošte.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen/Facebook