OVO JE DOKAZ DA SU NIGERIJCI DOŠLI NA TAKMIČENJE U PULU: Hrvati proterali studente u Bihać misleći da su migranti (FOTO)
Foto: Youtube/Printscreen

neviđeni skandal

OVO JE DOKAZ DA SU NIGERIJCI DOŠLI NA TAKMIČENJE U PULU: Hrvati proterali studente u Bihać misleći da su migranti (FOTO)

Hrvatska -

Bosanski mediji su objavili šokantnu priču o dvojici studenata iz Nigerije koje je hrvatska policija kidnapovala i ilegalno proterala u Bosnu i Hercegovinu.

Kenet Ebo Čunedu i Učena Abia Aleksandro, dva studenta iz Nigerije, 12. novembra doputovali su u Pulu kako bi učestvovali na Svetskom univerzitetskom prvenstvu. Posle takmičenja u stonom tenisu, 17. novembra, doputovali su u Zagreb, odakle je trebalo da lete za Istanbul, pa za Lagos.

Međutim, na aerodrom nikad nisu stigli jer ih je na ulici u Zagrebu zaustavila i privela policija. Odvezli su ih u šumu u blizini Velike Kladuše i pod pretnjom oružjem naterali da pređu na teritoriju Bosne i Hercegovine.

U međuvremenu su objavljeni i dokazi da su studenti zaista bili na takmičenju u Puli.

Njihova imena su navedena na zvaničnim stranicama prvenstva na rasporedu takmičenja u stonom tenisu.

foto: Printscreen

Mečevi u stonom tenisu su se održavali od 14. do 16. novembra, što se također poklapa sa onim što su studenti ispričali.

“Ovde smo toliko propatili”, rekao je uznemireni Aleksandro za Index. Dodao je kako im je hrvatska policija uzela sav novac i da su oni sada u BiH na rubu gladi.

Prisetio se da je tokom studentskog prvenstva u Puli bio u hotelu Veli Jože. Iz hotela su potvrdili da su imali pet gostiju iz Nigerije koji su došli na prvenstvo.

Inače, sve se dogodilo posle dolaska u Zagreb, kada se sa kolegom Čineduom, smestio u hostel i izašao u šetnju gradom.

"Na ulasku u tramvaj zaustavila nas je policija. Odvezli su nas u policijsku stanicu. Pokušali smo da im objasnimo ko smo i da su nam dokumenti u hostelu. Nisu obraćali pažnju na ono što govorimo, kazao je.

"Ne znamo koliko je sati bilo, ali bio je mrak... Izveli su nas iz stanice i stavili u kombi. Odvezli su nas na nepoznato mesto. Dvojica policajaca su nam rekli idete u Bosnu. Ja nikada nisam bio u Bosni. Došao sam avionom u Zagreb, rekao sam im da ne znam Bosnu. Rekli su nam ne, vi idete u Bosnu. Nakon nekog vremena kombi je stao i gurnuli su nas u žbunje. Odbio sam da idem u šumu, onda mi je policajac rekao ako se ne pomerim da će me upucati, rekao je Ebo Kenet.

Njihove stvari i pasoši su ostali u Zagrebu.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track