PUTIN JE META HRVATSKIH HVALOSPEVA NA NETU: Počelo je u korona krizi, nastavlja se komentarima na mrežama zbog krize u Ukrajini
Foto: Profimedia, Printscreen/Twitter

vole čvrstu ruku

PUTIN JE META HRVATSKIH HVALOSPEVA NA NETU: Počelo je u korona krizi, nastavlja se komentarima na mrežama zbog krize u Ukrajini

Hrvatska -

Jedna od neobičnih činjenice oko ukrajinske krize je i podrška nekih Hrvata ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Poslednjih dana hrvatski mediji su pisali o Putinovom jednočasovnom govoru, činjenici da je Putin priznao separatiste, ali i Putinu koji kaže da nije saopšteno tačno vreme kada će rat početi.

Svaki od ovih članaka, kao i mnogi drugi, izazvao je komentare čitalaca, koji Putina vide kao državnika koji je jači od drugih, sposobniji, a samim tim i idealan za Hrvatsku. U svakom slučaju, radi se o interesantnoj pojavi, o svojevrsnoj uslovnoj ljubavi prema autoritarnom vođi, koji verovatno zna šta nam treba.Inače, ovo nije vezano samo za eventualni oružani sukob. I u korona krizi, Hrvati su bili oduševljeni kako se Putin odnosi prema onima koji su kršili samoizolaciju, ali i onima koji su slobodno šetali.

Sećamo se da smo delili fotografije Putina sa citatima, a stvari su otišle tako daleko u toj prvoj pandemijskoj godini da su se delile čak i fotografije lavova na ulicama, uz natpis da je Putin pustio lavove da natera ljude da poštuju samoizolaciju, kao da je to normalno državniku u 21. veku pušta divlje životinje.

Očigledno, čvrsta ruka je ono što neki Hrvati još traže i cene.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track