Policija u Omišu podnela je više krivičnih prijava protiv muškarca (67) koji je pod dejstvom alkohola pucao iz vatrenog oružja i pretio supruzi, te oduzeo pušku, municiju, futrole, pa čak i top, saznaje splitska policija.

Policija je krajem prošle nedelje dobila dojavu o pucnjavi, nakon čega je krenula u potragu za počiniocem, kojeg su zatekli istog dana, a kako je bio pijan jer mu je izmeren nivo alkohola od 2,65 g/kg, on je je smešten u posebnu prostoriju dok se ne otrezni. Kada se otreznio, nad njim je počela krivična istraga tokom koje su pretresane prostorije koje koristi.

Kod njega su našli gomilu oružja

Policijski službenici su, između ostalog, pronašli i odneli automatsku pušku, četiri pripadajuća cisterna sa 75 komada municije, ručno rađeni top sa barutom, kugle i kapsule, 19 komada municije i dve futrole.

Pored toga, od 67-godišnjaka je oduzeta vazdušna puška sa optikom i kutija dijabola koju je posedovao bez dozvole.

Uviđajem je utvrđeno da se 26. maja nasilnički ponašao prema supruzi, pretio joj vatrenim oružjem i ispred kuće ispalio više metaka u vazduh.

Osumnjičeni je time ostvario obeležja krivičnih dela dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljeno držanje, proizvodnja, nabavka oružja i eksplozivnih materija, pretnje i nasilje u porodici, zbog čega je predat. pritvorskom nadzorniku u ponedeljak po završenom uviđaju, uz krivičnu prijavu.

Zbog pronađene vazdušne puške i dijabole, protiv 67-godišnjaka će biti podneta prijava nadležnom Opštinskom prekršajnom sudu po Zakonu o nabavljanju i držanju oružja građana, saopštila je splitska policija.

(Kurir.rs/ ATVBL/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

kurir televizija Novinarka ispred kuće uhapšenog: Pronađen ogroman arsenal oružja!