DETE SE OTROVALO ČOKOLINOM: Neviđena drama, nije moglo da prestane da povraća, inspekcija otkrila UŽAS U PRODAVNICI
Foto: Profimedia

drama

DETE SE OTROVALO ČOKOLINOM: Neviđena drama, nije moglo da prestane da povraća, inspekcija otkrila UŽAS U PRODAVNICI

Hrvatska -

Dete se otrovalo u Splitu nakon što je pojelo obrok napravljen od Čokolina!

Sporna kutija Čikolina od 200 grama kupljena je prošle nedelje u jednoj od Konzumovih prodavnica na periferiji Splita. Dete je prvi put konzumiralo čuvene pahuljice nekoliko dana nakon kupovine i odmah je počelo da povraća zbog čega je na kraju završilo u Hitnoj pomoći.

Ispostavilo se da je Čokolinu istekao rok pre tri meseca!

Hrvatski mediji navode da je zastrašujuće da se još nekoliko pakovanja isteklog roka nalazilo na polici u prodavnici. Sanitarna inspekcija je napravila zapisnik i iz trgovine odnela više kutija sa starim Čokolinom čiji je rok istekao pre gotovo tri meseca.

- Izuzetno nam je žao zbog situacije koja se dogodila. Rokovi trajanja proizvoda koje stavljamo na police uneseni su u sistem i odgovorna osoba u prodavanicama, skladno proceduri, kontroliše datume. Sve proizvode kojima je istekao rok trajanja bez izuzetka uklanjamo iz prodaje - saopštili su iz Konzuma i naveli da je bez obzira na procedure može dogoditi da se proizvodi ne povuku sa polica na vreme.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Bonus video:

01:29

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja