DRUGAR MU SE DAVIO, A NIKO OD STARIJIH NIJE OBRATIO PAŽNJU! Mali Gabriel je skočio u bazen, a onda je spasao život drugom dečaku
Foto: Profimedia

mali heroj

DRUGAR MU SE DAVIO, A NIKO OD STARIJIH NIJE OBRATIO PAŽNJU! Mali Gabriel je skočio u bazen, a onda je spasao život drugom dečaku

Hrvatska -

Kako javlja jedan čitalac Jutarnjeg, kupači na Otvorenim bazenima Caprag u Sisku juče su oko 18 sati doživeli pravi šok, a velika je tragedija je sprečena zahvaljujući jednom malom heroju od svega osam godina.

Dok su se svi ostali bezbrižno kupali i uživali u hlađenju, dečak Leon (6) je u olimpijskom bazenu plutao i, kako opisuje čitalac, bio je na stomaku, glava mu je bila pod vodom i nije se uopšte pomerao. Nažalost, niko od odraslih osoba na bazenu nije primetio šta se događa niti je priskočio u pomoć.

Na svu sreću tu se našao Gabriel Bratim (8) koji je odmah skočio u bazen rizikujući vlastiti život ne bi li prijatelja s kojim zajedno trenira fudbal, izvukavši ga iz vode. Kako je ispričao, svi su se zajedno igrali u bazenu, a tek kada su prijatelji izašli, a Leona nije bilo, primetio je da se nešto opasno događa.

"Jako sam se plašio, prvo se u vodi vrteo kao palačinka, a onda se smirio i krenuo da pluta. Valjda se nagutao vode, a ja sam ga dozivao, ali nije mi odgovarao", opisao je mali heroj koji se upravo bio vratio iz škole, gde su mu svi tapšali i čestitali.

Kako opisuje čitalac, dečak je prijatelja nosio iz bazena, a zbog težine mu je uporno padao natrag u vodu, ali na kraju je uz velike napore uspeo.

"Bilo mi je jako teško, klizio mi je, na kraju sam uspeo da ga dovučem do ivice bazena, a ostalo onda znate", rekao je Gabriel.

Uz Gabriela je bila i njegova majka Sanja Kamljenović, koja objašnjava da ona u tom trenutku nije bila prisutna u bazenu, nego se Gabriel igrao s dečakom i njegovim ocem.

"Gabriel je došao do mene i rekao da se dete skoro utopilo, na šta sam ja potrčala jer inače radim u bolnici na hitnoj. Ispričao mi je kako je prvo pod vodom bio na stomaku, a zatim se okrenuo na leđa sa širom otvorenih očiju i nije se odazivao kada ga je zvao", rekla je majka.

Nakon što je Gabriel izneo prijatelja na ivicu bazena, počeo je da ga doziva imenom, ali dečak nije odgovarao, bio je u nesvesti i nije disao. Buka je konačno privukla pažnju ostalih kupača koji su nakon toga brzo reagovali pa du počeli da oživljavaju dečaka, koji se ubrzo probudio i počeo da povraća progutanu vodu.

"Dete je ležalo na boku uz ivicu bazena i povraćalo vodu, oko njega su se svi skupili, a jedna je mama došla do mene i ispričala mi šta je Gabriel učinio. Koliko sam je shvatila, svi su mislili da se oni igraju i šale", priseća se majka i dodaje da se sve zbilo u olimpijskom bazenu, koji je inače veliki i dubok.

davljenje, bazen, dečak, voda, plivanje
foto: Shutterstock

"Dosta puta je povratio, nije mogao ni da priča, verovatno od straha. Na kraju je došla hitna i odvezla dečaka koji je tada već bio puno bolje, pri svesti i disao je", poručio je čitalac koji je svedočio nesrećnom događaju.

Dečak je potom vozilom hitne pomoći prevezen u Opštu bolnicu u Sisku. Iz bolnice su poručili da informacije o stanju pacijenta ne smeju da daju ali i da se mali Leon još uvek nalazi na odeljenju pedijatrije u pratnji svoje porodice.

Iz recepcije otvorenih bazena u Capragu su poručili da su za incident čuli, ali ne znaju detalje celog događaja. Takođe su potvrdili da na bazenima rade spasioci koji su tamo svakog dana za radnog vremena bazena, po dodeljenim rasporedima.

"Nakon što je Gabriel izneo Leona, spasilac je odmah došao i isto mi je rekao kako je mislio da se dečaci samo igraju", dodala je gospođa Kamljenović.

Kako kaže, vrlo je ponosna na svog Gabriela, a pošto je ovo malo mesto, njegovi prijatelji, komšije i i poznanici zaustavljaju ih na ulici ne bi li mu čestitali i zahvalili na brzoj reakciji.

"Svi su mi čestitali, a učiteljica mi je u školi rekla da sam pravi superheroj", rekao nam je radosno Gabriel za kraj.

(Kurir.rs/Jutarnji/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

05:36

NOVOSADSKI TAKSISTA SPASIO DEVOJKU DA SKOČI S MOSTA U POLA NOĆI! Prišao sam joj polako, obratio se tiho i ponudio joj cigaretu...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track