"PAO JE DALEKOVOD IZMEĐU GRČKE I ALBANIJE" Iz Hrvatske se oglasili o VELIKOJ HAVARIJI na Balkanu: Istraga može trajati ŠEST MESECI
Foto: Shutterstock/Google maps

"PAO JE DALEKOVOD IZMEĐU GRČKE I ALBANIJE" Iz Hrvatske se oglasili o VELIKOJ HAVARIJI na Balkanu: Istraga može trajati ŠEST MESECI

Hrvatska -

Crna Gora, BiH i cela Dalmacija ostali su danas bez električne energije. U Srbiji je situacija stabilna, i predsednik Aleksandar Vučić je sazvao hitan sastanak svih nadležnih službi.

- Za ovakve incidente na evropskom nivou formiraju se radne grupe za istraživanje takvih stvari. Takve istrage traju šest meseci - rekao je Danko Blažević iz Hrvatskog operatora prenosnog sistema na konferenciji za novinare.

- Pao je dalekovod između Grčke i Albanije i tada su tokovi poremećeni. Ali to nije zvanično, za sada su preliminarne informacije - rekao je on i dodao:

- Prošle godine smo oborili rekord u letnjoj potrošnji, danas smo bili daleko. od toga.

On ističe da je bez struje ostalo sve južno od Zadra.

- Ne znamo tačan broj domaćinstava. Ne bi trebalo postojati mogućnost da neki delovi Dalmacije ne dobiju struju - dodao je.

On kaže da je verovatno da je u nekim graničnim delovima Slavonije bilo restrikcija zbog poremećaja u BiH, ali da nije siguran u tu informaciju.

- Događaju se veliki kvarovi, nedavno je ceo Ekvador ostao bez struje, cela Italija je ostala bez struje. bez snage - kazao je Blažević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja