Zbog neovlašćenog snimanja optužen je 44-godišnjak iz Zagreba koji je intimne fotografije svoje bivše partnerke slao njenim prijateljicama. Tužilaštvo za njega traži šest meseci zatvora.

Iako mu je prvotno na teret bila stavljena zlouporaba snimaka polno eksplicitnog sadržaja, nakon istrage ipak je optužen samo za neovlašćeno snimanje.

On doduše negira da je bilo šta nezakonito napravio. Njegova bivša dugogodišnja partnerka i njene prijateljice svedočile su o fotografijama eksplicitnog sadržaja.

Optuženi 44-godišnjak opisao je da je s partnerkom napravio jedan snimak njihovog polnog odnosa.

“Snimak je snimljen sporazumno. Nakon što smo prekinuli poslao sam njenoj prijateljici par slika našeg odnosa, ali taj dan bio sam pijan”, pokušavao se opravdati 44-godišnjak.

Njegova bivša partnerka prisetila se u svom svedočenju da joj je nakon prekida rekao da će joj sve naplatiti.

“Nakon prekida nastavio mi se javljati, no kada mi je poslao snimak intimnog odnosa sebe i neke druge žene blokirala sam ga”, ispričala je istražiteljima 44-godišnjakova žrtva.

Tek tada je počeo pakao. Uz fotografije je slao vulgarne poruke.

Uz jednu je pisalo: “Reci joj da imam broj i od kuma”. Idući dan uz novu fotografiju koju je poslao njenoj prijateljici napisao je: “Oprosti L…., ali reci k*rvici da ću joj vrati sve laži i obmane, ali polako.”

Prijateljica koja je dobila fotografije potvrdila je da je prepoznala 44-godišnjakovu bivšu partnerku.

“Nije joj se videlo lice ali prepoznala sam njene tetovaže”, dodala je.

“Sećam se da je bila u šoku nakon toga jer nije znala da je snimao njihov odnos. Bojala se da fotografije ne pošalje njenim roditeljima jer je pretio da će to napraviti”, svedočila je druga prijateljica žrtve.

Tužilaštvo je zaključilo da je 44-godišnjak počinio krivično delo koje mu je stavljeno na teret budući da iz analiziranih snimaka ne proizlazi bilo kakva interakcija snimane žene s kamerom. Iz toga tužilaštvo zaključuje da nije znala da je se snima, a kada je saznala da je 44-godišnjak delove tih snimaka poslao njenim prijateljicama usledio je šok, navodi N1.

Kurir.rs/N1