KOLINDINA DIJETA: Bivša predsednica Hrvatske otkrila kako se stesala i šta kuva! FOTO nekad i sad
Nekad i sad, Foto: Instagram Printscreen

prepolovila se

KOLINDINA DIJETA: Bivša predsednica Hrvatske otkrila kako se stesala i šta kuva! FOTO nekad i sad

Hrvatska -

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović otkrila je koje su tajne njene kuhinje, ali i trikove kojima se hrani zdravije.

- Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram nikakav dodati šećer i kalorična pića. Dodati šećer skroz sam izbacila iz prehrane, a smanjila sam so i skrob koliko mogu - rekla je bivša predsednica Kolinda koja od vidljivih masnoća konzumira samo maslinovo ulje.

Grabar-Kitarović ne praktikuje niskokalorične dijete. Namirnice bogate "praznim" kalorijama menja namirnicama bogatim nutrijentima, bez obzira na broj kalorija pa tako pomfrit zamenjuje grčkom salatom.

Ona obožava mediteransku kuhinju, a posebno onakvu kakvu je spremala njena baka: - Puno raznih primorskih maneštri od povrća, mahuna i grahorica, puno zelenog lisnatog i drugog povrća bez ili s malo skroba, puno raznih salata, riba, piletina, orašasti plodovi i semenke, obični jogurt ili kefir, palenta - navela je Kolinda namirnice koje se nalaze na njenom jelovniku. Povremeno konzumira crveno meso, posebno stejkove ili bolonjeze koje sama kuva.

- Volim avokado, ali je kod nas teško pronaći dobar i dovoljno zreo avokado - priznala je Kolinda. Izbegava hleb, ali ga nekad ipak pojede zbog putovanja i ritma života.

- Picu obožavam, ali je retko priuštim, samo kad sam u izlasku u dobrom društvu. Kad naručim picu, mora biti nakrcana povrćem. Sreća da povrće i salate doista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre supe ili variva - kazala je Grabar-Kitarović.

Otkrila je i svoj trik kojim redukuje količinu testenine.

- Vrlo malo testenine pomešam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procedim i zagrejem u tiganju da ostanu hrskavi, pa pomešam s umakom bolonjeze - zaključila je Kolinda.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track