JAHTA POZNATOG BIZNISMENA IZGORELA U MAKARSKOJ: Drama na rivi, posada se spasila, brodovi napustili luku zbog STRAHA OD EKSPLOZIJE
Foto: Printscreen

užas

JAHTA POZNATOG BIZNISMENA IZGORELA U MAKARSKOJ: Drama na rivi, posada se spasila, brodovi napustili luku zbog STRAHA OD EKSPLOZIJE

Hrvatska -

Luksuzna jahta "Acceptus" izgorela je u noći između petka i subote u gradskoj luci u Makarskoj!

Jahta, koja je plovila pod malteškom zastavom, duga je 24 i široka 7 metara, a prema nezvaničnim navodima hrvatskih medija vredna je oko tri miliona evra.

Požar, koji je trajao više od četiri sata i koji su gasili vatrogasci s gotovo cele Makarske rivijere uz pomoć 15 cistreni, počeo je u krmenom delu jahte gde se nalazi skladište za džet skije. Makarani su primetili dim i lupanjem uspeli da probude troje članova posade koji su pobegli bez povreda.

Jahta je prema saznanjima Slobodne Dalmacije u vlasništvu bosanskohercegovačkog biznismena Mišela Čolaka koji u Makarskoj ima stan i bavi se stanogradnjom.

Za vreme požara u rezervoaru jahte bilo je oko 5 tona goriva tako da su vatrogasci buktinju gasili skoro do 4 sata ujutru, kad je potonula na bok, a zbog male dubine bar su dva metra broda ostala iznad površine mora.

Slobodna Dalmacija navodi da je jahta, koja je celu zimu bila privezana u luci, nekoliko sati pre požara uplovila sa šestoro gostiju koji su je unajmili. Nedeljni najam inače košta oko 90.000 evra.

Makarska riva je za vreme požara bila obavijena gustim crnim dimom i na momente nije moglo ni da se diše. Širio se i smrad izgorene plastike. Policajci i vatrogasci ogradili su celu rivu i nikome nije bilo dopušteno da se približi jer je postojala opasnost od eksplozije.

Svi turistički brodovi koji su bili privezani uz jahtu odmah su isplovili na pučinu tako da je sprečena tragedija i još veća šteta.

Za sada nije poznat uzrok požara.

Kontroverzni kazahstanski biznismen Danijar Abulgazin, podsetimo, nalazio se među putnicima jahte sa koje je ispaljen vatromet koji je izazvao katastrofu na Hidri.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:13

Izgoreo autobus

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track