PENAVA ZAPENIO ZBOG REZOLUCIJE O JASENOVCU U Saboru traže da crnogorski poslanici koji su glasali "za" budu NEPOŽELJNI U HRVATSKOJ
Foto: Printscreen/ Youtube

ZA LIDERA DOMOVINSKOG POKRETA JE TO "NEPRIJATELJSKI ČIN" IZ PODGORICE

PENAVA ZAPENIO ZBOG REZOLUCIJE O JASENOVCU U Saboru traže da crnogorski poslanici koji su glasali "za" budu NEPOŽELJNI U HRVATSKOJ

Hrvatska -

U hrvatskom Saboru održana je rasprava o usvajanju Rezolucije o genocidu u logorima Jasenovac, Dahau i Mauthauzen koja je većinom glasova prihvaćena u Skupštini Crne Gore.

Jutarnji list prenosi da je Miro Bulj, poslanik stranke Most, uputio danas u saborsku proceduru zaključak kojim bi se svi crnogorski poslanici koji su glasali za rezoluciju proglasili nepoželjnim u Hrvatskoj, odnosno personom non grata.

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara i lider Domovinskog pokreta
Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara i lider Domovinskog pokretafoto: Profimedia/AFP

Crnogorsku rezoluciju je "neprihvatljivom, neverovatnom i bizarnom" ocenila Danica Baričević iz poslaničkog kluba vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Zagreb, Hrvatski Sabor
foto: Beta AP

Josip Jurčević iz poslaničkog kluba Hrvatskih suverenista, stranke Pravo i pravda i nezavisnog poslanika Josipa Jurčevića podržao je predlog Bulja da se crnogorski poslanici proglase nepoželjnima u Hrvatskoj, ali da smatra da "problem nije u Beogradu, Crnoj Gori ni u EU već u hrvatskim institucijama koje su blokirane".

Hrvatski sabor
foto: Printscreen/Twitter

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara i predsednik Domovinskog pokreta koji je koalicioni partner HDZ, izjavio je da je izglasavanje rezolucije u parlamentu Crne Gore "neprijateljski čin susedne države kojom se ona potčinila politici ‘srpskog sveta‘".

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: N. V.)

Bonus video:

03:08

VELIČINA ZLOČINA U JASENOVCU JE PRIKRIVENA! Bastašić: Broj žrtava je potpuno jasan, tu nema spora ISTINA JE UBIJENA VEĆ 1945.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track