NAJPOTRESNIJA SCENA NEVREMENA U HRVATSKOJ: Leži pokraj mrtvog mladunčeta, klima glavom, ali ne može na noge (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Printscreen/Facebook

tuga

NAJPOTRESNIJA SCENA NEVREMENA U HRVATSKOJ: Leži pokraj mrtvog mladunčeta, klima glavom, ali ne može na noge (UZNEMIRUJUĆE)

Hrvatska -

Posavsko selo Bošnjaci žestoko je postradalo tokom snažnog nevremena sa gradom koje je zahvatlo Hrvatsku!

Međutim, osim razbijenih krovova i fasada, srca slama i potresan prizor iz Savske ulice gde je na stubu mlada porodica roda podigla svoje gnezdo.

Jedna odrasla roda i jedno mladunče i dalje se nalaze u gnezdu. Međutim, pet metara ispod, mrtvo mladunče leži na travi dok se pored njega nalazi odrasla roda na umoru, vidi se da je živa, klima glavom, ali ne može na noge. Leži pokraj svoga mladunčeta i čeka da neko dođe po njih.

To traje od ponedeljka u 19.30 sati. Nažalost, kako navode lokalni mediji, nije jedina. Jutarnji navodi da je tokom nevrema koje je u ponedeljak iz Slovenije stiglo do severoistoka zemlje uginulo više od 10 roda.

Po drvenim stubovima i dimnjacima u Bošnjacima ima sigurno dvadesetak gnezda roda, a na svakom trećem-četvrtom je sličan prizor. Deo porodice roda je i dalje u gnezdu, ostali su na zemlji, neki uginuli, a neki još živi.

Na dimnjacima zgrade Šumarskog muzeja u centru sela nalaze se četiri gnezda, ali nema roda. Gnezda su im uništena.

Zoološki vrt porodice Milec u Ruščici kod Slavonskog Broda, koji je i Centar za zbrinjavanje zaštićenih životinja, navodi da je spreman da primi sve rode koje su nastradale tokom nevremena.

- Već su nas kontaktirali ljudi iz Županje i prema mojim informacijama u toku je akcija obilaska terena u Županji i Bošnjacima. Nastradalo je 10-15 raznih vrsta ptica koje će vatrogasci prikupiti i dovesti kod nas na oporavak - navodi Marko Milec.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:05

Nevreme u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track