DETALJI UŽAS U SPLITU: Mesto nesreće i ulaz u klub ograđeni policijskom trakom, u hitnu pomoć primljeno 24 MLADIH LJUDI
Foto: Shutterstock

DETALJI UŽAS U SPLITU: Mesto nesreće i ulaz u klub ograđeni policijskom trakom, u hitnu pomoć primljeno 24 MLADIH LJUDI

Hrvatska -

U Hitnu pomoć KBC-a Split primljeno je 24 osobe nakon što je nešto posle ponoći puklo staklo na izlogu robne kuće.

Žrtve su bili mladi stranci koji su čekali u redu za ulazak u obližnji noćni klub Central. Oni su državljani Švedske i Nemačke od 2004. do 2008. godine. Svi imaju ubodne rane i posekotine.

Dva pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju, dok su ostali otpušteni nakon lečenja. Dečak od 20 godina je na Hirurškoj klinici, a devojka od 16 godina na Klinici za dečju hirurgiju. Oboje su van životne opasnosti.

Policija: Do puknuća je došlo usled gužve

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske naveli su da su dojavu o incidentu dobili oko 0.15. Na lice mesta izašle su sve službe Hitne pomoći. Centrala je zatvorena ubrzo nakon nesreće, a mesto nesreće i ulaz u noćni klub ograđeni su policijskom trakom.

Dalmacija danas piše da su staklo skinuli vatrogasci DVD-a Split koji su na lice mesta stigli jednim vozilom. Najnovije fotografije pokazuju da je većina otpadaka pokupljena, a krv sprana sa trotoara.

Policija je izvršila uviđaj. Prema do sada utvrđenim činjenicama, stakleni zid je pukao zbog gužve i većeg broja ljudi prilikom ulaska u klub.

Osoblje je odmah došlo, stiglo je pet kola hitne pomoći i policija je brzo došla. Svi su pomogli nastradalima. Nije bilo nikakvih incidenata ni sukoba, staklo je jednostavno puklo od naleta tijela“, rečeno je iz noćnog kluba Dalmatinski portal.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

00:15

Saobraćajna nesreća jutros na autoputu kod Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track