MAJKA UBILA BEBU I BACILA JE U BUNAR! Prediđena joj je MALA kazna, poznato ZAŠTO
Foto: Shutterstock

MAJKA UBILA BEBU I BACILA JE U BUNAR! Prediđena joj je MALA kazna, poznato ZAŠTO

Hrvatska -

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv majke koja je prošle godine rodila bebu i potom je bacila u bunar u selu kod Perušića.

Prvobitno je 21-godišnja devojka optužena za krivično delo teško ubistvo, ali je posle psihijatrijskog pregleda i uviđaja utvrđeno da je to uradila "u stanju teškog psihičkog stresa" zbog trudnoće i porođaja. Iz tog razloga joj ne preti kazna dugotrajnog zatvora, ali zakon u ovom slučaju predviđa zatvorsku kaznu od šest meseci do pet godina.

Prema Krivičnom zakonu, za to delo predviđena je kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina, dok je za krivično delo teškog ubistva predviđena kazna od najmanje 10 godina.

"Optužnicom se 21-godišnja okrivljena tereti da je 30. jula 2023., na području opštine Perušić, usled stanja jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće i poroda počinila navedeno krivično delo na štetu svog tek rođenog deteta", stoji u saopštenju.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

10:36

MILAN, KOGA SU PRE 47 GODINA KAO BEBU PRONAŠLI U LIFTU, JAVIO SE KURIR TELEVIZIJI: Čekam DNK rezultate iz Nemačke, još se nadam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track