VAPAJ OCA TEŠKO BOLESNOG MARIJA: Doktori su dali sve od sebe, više NEMA NADE za našeg dečaka, ali molim vas pomozite
Foto: Printscreen/Facebook

tuga

VAPAJ OCA TEŠKO BOLESNOG MARIJA: Doktori su dali sve od sebe, više NEMA NADE za našeg dečaka, ali molim vas pomozite

Hrvatska -

Priča o bolesnom dečaku Mariju Ujduru iz Bistre koji ima čak 22 dijagnoze već nekoliko godina potresa javnost!

Roditelji se već godinama bore s njegovim dijagnozama, pokušavaju da sinu pruže najbolje što mogu, ali sve im je teže. Mario je imao samo mesec dana kad je srce prestalo da mu kuce. Otac Niko i majka Kristina su odmah pozvali hitnu pomoć koja je dečaka reanimirala u vozilu hitne pomoći.

Doktori su uspeli da mu spasu život, ali ostale su posledice.

Mario danas ima deset godina i ne može samostalno da diše dok se njegovi roditelji bore za svaki njegov novi dan. Majka Kristina je i sama bolesna i ima nekoliko dijagnoza.

- Mario je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne možemo da ga probudimo. Kore mozga ostalo je 5 mm. Sve ostalo je šuplje. Takođe je dodatno stradalo moždano stablo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i nažalost spasa nema. Doktori su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim tim produžava Marekova agonija. Svima koji brinu o njemu puno zahvaljujem - rekla je ranije majka Kristina.

Porodica živi u podstanarskom stanu i imaju još jednu devojčicu.

Iako im je teško da traže pomoć, tata koji ima status njegovatelja i majka koja je na bolovanju, našli su se i pred finansijskim poteškoćama. Očajni otac moli za pomoć iako nade za ozdravljenje njegovog sina nema. No, pomoć će im dobro doći, pa svi koji to žele mogu kontaktirati Kristinu preko društvenih mreža.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:52

ZDRAV ČOVEK IMA 1.000 ŽELJA, A BOLESTAN SAMO JEDNU! Milan u suzama pred kamerama: Samo sekund nepažnje zauvek mi je promenio život

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja