Muškarac (49) ovih je dana na Opštinskim sudu u Bjelovaru osuđen zbog krivičnog dela polne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina na jednogodišnju uslovnu zatvorsku kaznu.

Kako stoji u presudi, optuženi je 28. juna 2022. godine u parku preko puta škole, prišao jednom muškom maloletnom detetu, seo pored njega na klupu pa je počeo da mu priča o se*su. Nakon toga je ruku stavio na dečakovo međunožje, počeo da ga dira oko noge i oko polnog organa pa ga je upitao da li hoće da mu ga stavi.

Optuženi je tokom suđenja odlučio da ćuti. Samo je rekao da ne misli da je kriv tako da odbranu nije želeo da iznosi.

Dete je na sudu ispričalo svoje traumatično iskustvo iz parka. Muškarac ga je dodirivao pa mu je govorio o polnom činu, a isti mu je i nudio. Dečak je nakon tih pitanja ćutke seo na bicikl pa se s prijateljem udaljio iz parka. U šoku dečak je ubrzo nazvao majku i sve joj ispričao. Naravno, o svemu je brzo obaveštena i policija.

Optuženog je prepoznao i dečakov prijatelj.

Okrivljeni je osuđen na tri godine uslovno, što je period u kome ne sme da izvrši novo krivično delo, u suprotnom će odmah otići u zatvor. Određeno mu je i lečenje od alkohola kao mera bezbednosti, koje mora da završi u roku od 2 godine, a pošto je presuda nepravosnažna, ima pravo žalbe.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

Kurir TV ZA ŠTA SE TERETI PEDOFIL KOJI JE TAKO DUGO BORAVIO SA DECOM U VRTIĆU U BOGOJEVU?