STRAVIČNO NASILJE U HRVATSKOJ! Muškarac trudnu ženu tukao, polno napastvovao, a potom je gazio
Foto: Kurir televizija

jezivo

STRAVIČNO NASILJE U HRVATSKOJ! Muškarac trudnu ženu tukao, polno napastvovao, a potom je gazio

Hrvatska -

Muškarac (36) iz Zagreba osuđen je na Županijskom sudu u Rijeci na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 25 godina. Radi se o najvećoj jedinstvenoj kazni zatvora izrečenoj u Hrvatskoj zbog niza teških se*sualnih delikata i krivičnih dela protiv braka, porodice i dece. Presuda nije pravosnažna i na nju postoji pravo žalbe.

36-godišnjak je osuđen zbog šest krivičnih dela povrede detetovih prava, dva silovanja, četiri krivična dela protiv polne slobode i krivično delo trgovanja ljudima.

Žrtve su bile njegova supruga i petoro maloletne dece, a zločini su se događali od početka 2005. godine do februara 2019. godine. Za šest slučajeva silovanja supruge dobio je pojedinačne kazne od po osam godina zatvora. Suprugu je vređao, tukao, omalovažavao, pretio joj smrću, silovao. Silovana je šest puta i rodila je šestoro dece.

Udarao trudnu suprugu

Kako stoji u presudi, muškarac je suprugu vređao, vukao za kosu, šamarao, lupao nogama po stomaku dok je bila trudna ili nosila dete u rukama. Udarao joj je glavom o pločice, gazio je nogama, pretio da će ju ubiti ako ga napusti. Dok je bila trudna, udarao ju je nogama u stomak i govorio da će se "dete roditi kao kopile".

U jednom slučaju je bacio svoju kćerku iz kolica na pod. Sina je tukao, govoreći mu da je krmak. Dok se slavio rođendan jedne od kćeri, tukao je upravo nju i vukao je po podu. Zlostavljanje je trajalo sve dok supruga nije pobegla od njega.

Morala da prosi sa detetom

Osma tačka presude odnosi se na trgovanje ljudima. Budući da supruga nije imala potrebne dokumente za boravak u Hrvatskoj, 36-godišnjak joj je pretio da će je prijaviti. Prisiljavao ju je da prosi po Zagrebu i Velikoj Gorici s detetom u rukama.

"Ovaj sud se nikad nije susreo s krivičnim delima počinjenim u ovakvim okolnostima", kazao je sudija Domagoj Vučkov.

"Ovo je neviđeno i grozomorno postupanje prema članovima vlastite porodice", dodao je.

Kao otežavajuću okolnost sud je naveo "neverovatnu upornost krivičnih dela i psihičke posledice koje je maltretiranje ostavilo posebno na tri žrtve, koje zbog PTSP-a moraju da idu na terapije".

(Kurir.rs/Index/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:30

POLICAJAC 20 GODINA SILOVAO ŽENE, A OVAKO IM JE PRETIO! Oglasio se inspektor koji je rešio slučaj: Njima odajemo počast!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track