"UMRLA BI NA LICU MESTA DA JE NOŽ BIO ZARIVEN SAMO 2 MILIMETRA DUBLJE" Pomorac pokušao da ubije suprugu, sestra otkrila detalje
Foto: Shutterstock

"UMRLA BI NA LICU MESTA DA JE NOŽ BIO ZARIVEN SAMO 2 MILIMETRA DUBLJE" Pomorac pokušao da ubije suprugu, sestra otkrila detalje

Hrvatska -

Zbog osnovane sumnje za pokušaj teškog ubistva žene, Županijski sud u Dubrovniku, splitskom pomorcu B.D. (29) određen istražni pritvor od 30 dana. Pretpostavlja se da je u utorak, 16. jula, u stanu porodične kuće u Brni na Korčuli, rano ujutro, pod dejstvom droga i alkohola, pokušao da ubije nevenčanu suprugu nožem.

U pitanju je krivično delo femicid uvedeno u septembru 2023. godine. Kao novi kvalifikovani oblik teškog ubistva uvedeno je krivično delo teško ubistvo ženskog lica sa propisanom kaznom zatvora od najmanje 10 godina, odnosno mogućom kaznom zatvora do 40 godina.

Više detalja kobne noći otkrila je Marica P, sestra žrtve zločina:

- Kada je između 2 i 3 sata ujutru, oblivena krvlju, moja sestra istrčala iz porodične kuće na lokalnu rivu, tamo je zatekla meštanina koji je odmah pozvao Hitnu pomoć, da bi joj telefonom iz službe u Blatu rekli da nisu mogli da izađu na teren jer nije hitan slučaj jer osoba nije bez svesti!

Potom je pozvao policiju i pohvalila bih našu policijsku upravu, čiji su zaposleni vrlo brzo došli i čim su je videli, naredili da je odvezu u Urgentni centar.

U stvari, policija ju je tamo odvela svojim vozilom. Ne želim da kažem ništa loše protiv radnika Hitne pomoći koji su, tamo u Blatu, mojoj sestri pružili svu neophodnu medicinsku negu, a koliko su povrede bile teške govori i podatak da sestra sada ima 15 do 16 rana na licu i vratu zbog povreda nožem.

U Hitnoj su naglasili da je povreda toliko ozbiljna da bi umrla na licu mesta da je nož bio zariven samo 2 milimetra dublje - rekla je Marica.

Ona je istakla problem ostrva Korčule i pravila rada Hitne pomoći.

- Hvala Bogu, sestra se sada dobro oseća i oporavlja, a dobro je i šestomesečno dete sa kojim je B. pokušao da pobegne - sestra nevenčane supruge nevenčanog mornara, koja se nalazi u istražnom zatvoru. Županijskog suda u Dubrovniku od srede, 17. jula.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Bonus video:

01:06

ISEKAO ŽENU, SPAKOVAO U ZAMRZIVAČ PA SE OŽENIO: Upravnik zatvora o brutalnim ubicama iz Srbije: Tek je usledio JEZIVI RASPLET

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track