"TRENER GA DOZIVAO, A ONDA VIDEO KAKO LEŽI NA DNU BAZENA": Oglasila se bolničarka nakon što se dečak utopio u akvaparku kod Požege
Foto: Shutterstock

"TRENER GA DOZIVAO, A ONDA VIDEO KAKO LEŽI NA DNU BAZENA": Oglasila se bolničarka nakon što se dečak utopio u akvaparku kod Požege

Hrvatska -

Svedoci tragedije u Velikoj, mestu nedaleko od Požege, ostali su potreseni nakon smrti dečaka koji se utopio u bazenu jednog akvaparka. O svemu se već oglasila Vinota, firma koja drži to kupalište, navodeći kako detetu ''nije bilo spasa'', a na sve to oglasila se i žena koja je izvukla dečaka iz bazena i s kolegom bolničarem ga reanimirala do dolaska Hitne pomoći.

''Osiguranje sigurnosti svih naših posetilaca uvek nam je na prvom mestu i preduzimamo sve potrebne mere kako bismo održali najviše standarde sigurnosti i kvaliteta. Kontinuirano prilagođavamo i unapređujemo sve naše procese kako bismo osigurali maksimalnu sigurnost i udobnost naših posetilaca. Uprkos našim naporima te dugotrajnoj reanimaciji, nažalost, nije bilo moguće spasiti dečakov život'', oglasila se ranije firma te izrazila saučešće porodici.

Na ovo saopštenje javila se žena koja inače radi u zdravstvenoj ustanovi u Osijeku, a koja je sa svojim kolegom danas privatno stigla na kupanje.

- Kolega i ja smo iz Osijeka, oboje radimo u zdravstvu, slučajno smo se tamo našli i hvala Bogu da jesmo, ali eto tako je završilo - ispričala je žena pa pojasnila kako je dečak tamo stigao s drugom decom, a s njima je bio i trener.

- Oni su odmah pre toga stigli. Trener je zvao dete i onda je shvatio da neko leži na dnu bazena. Mi smo odmah skočili, on ga je izvukao na površinu, a ja napolje iz bazena, i odmah smo krenuli s reanimacijom. Zvali smo Hitnu i nastavili s reanimacijom još sat, sat i po, ne znam koliko je više bilo... - prepričava.

Potresena nakon svega čemu je svedočila, žena navodi kako kompleks nije imao spasioce, pa ni uzvišeni deo s kog bi oni nadzirali sigurnost prisutnih. Žena priča kako je videla redare, dva mladića u žutim majicama, kako prolaze po kompleksu, ali kada je neko uzviknuo da se telo nalazi na dnu bazena, oni nisu uskočili. Na traženje žene koja je reanimirala dete doneli su kutiju za prvu pomoć.

- Došao je neki redar kog smo zamolili za torbu s hitnom pomoći, a u njoj su bili nekakvi zavoji, nisu imali ni tubu za otvaranje disajnih puteva, to je nekakva osnovna stvar. Nemaju ništa, niti spasioca, niti lekara... To je prevelik kompleks da toga ne bi bilo. Mi smo svi nastavili s reanimacijom - tvrdi svedok, ali za dete je ipak bilo prekasno.

Kurir.rs/Večernji.hr

Bonus video:

00:29

Tragedija na jezeru Beli kamen kod Bešenova, utopio se muškarac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track