UHAPŠEN PIROMAN U DALMACIJI, ZA NOGE GA IZVUKLI IZ AUTOBUSA: Zapalio borovu šumu pored koje se nalaze apartmansko naselje i hotel
Foto: Printscreen MUP

AKCIJA KOD TROGIRA

UHAPŠEN PIROMAN U DALMACIJI, ZA NOGE GA IZVUKLI IZ AUTOBUSA: Zapalio borovu šumu pored koje se nalaze apartmansko naselje i hotel

Hrvatska -

Pripadnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske uhapsili su muškarca osumnjičenog za podmetanje požara na području Segeta Donjeg, a objavili su i snimak akcije.

Hrvatski Jutarnji list navodi da su za vreme dok su vatrogasci gasili požar 18. jula, policijski službenici na terenu započeli istragu da li je požar podmetnut.

Potvrda sumnje u podmetanje utvrđena je juče uviđajem, nakon čega je identifikovan muškarac koji se dovodio u vezu s izbijanjem požara.

Jutros oko šest sati pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije i Policijske stanice Trogir pronašli su ga, uhapsili i priveli u službene prostorije.

hrvatska policija, hapšenje
foto: Shutterstock

Kriminalističkom istragom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnji hrvatski državljanin 18. jula 2024.godine oko 18.55 sati u Seget Vranjici, u borovoj šumi uz čiju se istočnu stranu nalaze apartmansko naselje i hotel gde je bilo smješteno oko 2.500 gostiju, a uz zapadnu stranu se nalazi auto kamp gde je boravilo oko 1.900 gostiju, u nameri da izazove požar upaljačem za cigarete na dva mesta zapalio vatru.

On je time izazvao požar koji je zahvatio osam hektara borove šume, čime je doveo u opasnost živote ljudi i imovinu u većem obimu.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: N. V.)

Bonus video:

00:32

Piroman podmetnio požar u zgradi u Novom Sadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track