"SAKRILI SMO SE ISPOD KREVETA, ŠEF JE POBEGAO KROZ PROZOR" Ispovest radnice koja je preživela maskar u Daruvaru LEDI KRV U ŽILAMA
Foto: Profimedia

DETALJI UŽASA

"SAKRILI SMO SE ISPOD KREVETA, ŠEF JE POBEGAO KROZ PROZOR" Ispovest radnice koja je preživela maskar u Daruvaru LEDI KRV U ŽILAMA

Hrvatska -

Šestoro ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru.

Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe, a onda je počeo da puca. Petoro osoba je na mestu smrtno stradalo, a više osoba je povređeno. Naknadno je u bolnici preminula još jedna osoba. Ubica je nakon napada pobegao, ali ga je policija ubrzo uhvatila.

U policijskoj upravi navode da su oko 10:10 primili dojavu kako je muška osoba upotrebom vatrenog oružja usmrtila i ranila više osoba u domu za starije i nemoćne osobe. Dodaju i da je na mestu događaja u toku uvđaj kojim rukovodi zamenica Županijskog državnog tužilaštva u Bjelovaru.

Radnica: Sakrili smo ispod kreveta, šef je pobegao kroz prozor

Ubica je 51-godišnji Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara. Njegova majka je bila štićenica u domu.

Pahoki je penzionisani vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu. Nakon ubilačkog pohoda pištoljem pobegao je, ali ga je policija uhapsila u blizini jednog kafića. Ubio je majku, štićenike i zaposlenike doma.

Radnica koja je u trenutku pokolja bila u domu ispričala je što se dogodilo.

"Mi smo bežali. Sakrili smo ispod kreveta, šef je pobegao kroz prozor, vlasnica je samo vikala bežite, deco. Pobegli smo u knjižaru. Samo želim svojoj deci kući. Nisam videla nikog ko je stradao", kazala je potresena radnica.

(Kurir.rs/Index/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track