Veliki požari zahvatili su juče Hrvatsku, područja kod Skradina i Smokovića. Vatrena linija dugačka je čak 18 kilometra.

Požar na području Smokovića noćas je stavljen pod kontrolom, a u Šibensko-kninskoj županiji vatrogasci pokušavaju da spreče širenje vatre u Nacionalni park Krka.

Ogroman požar izbio je i u Gornjim Tučepima, u predelu Čovići, a situacija na terenu je i dalje teška. Prema poslednjim informacijama, vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč, a iz Gornjih Tučepa su se čule snažne detonacije. Kanaderi su jutros stigli na teren.

Još uvijek traje borba 237 vatrogasaca s vatrenom buktinjom. Uz 237 vatrogasaca s područja cele Splitsko-dalmatinske županije, na terenu je i 55 vatrogasnih vozila. Stanovnici su celu noć proveli na terenu s vatrogascima polivajući svoje kuće vodom i strahujući za imovinu.

Deo Makarske rivijere bez struje

Prema informacijama iz HEP-a, područje od Tučepa do Drvenika je bez struje jer je isključen 35kV dalekovod zbog gašenja i kanadera.

Dusko Jaramaz/PIXSELL / Xinhua News / Profimedia NOVE STRAŠNE SLIKE IZ HRVATSKE, NE NAZIRE SE KRAJ BORBE! Vatrogasci POPADALI, veliki deo Makarske rivijere bez struje (VIDEO)

Bez struje su zaseoci Čovići, Srida Sela i Šimići jer je trafostanica u Sridi se manje oštećena.

Prema prvim procjenama, izgorjelo je više od 100 hektara zelene površine.

- Borba s vatrom i dalje traje i velika je, a sada je najkritičniji deo od zaseoka Šimići prema Parku prirode Biokovo i Podgori. Još je sve aktivno i gori, ali smo celo žarište okružili, rekao je Goran Bušelića, zapovednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Tučepi".

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video:

Kurir Vatrogasci gase požar