Hrvatsku u četvrtak i petak u večernjim satima očekuje pad temperature, praćen grmljavinom i pljuskovima, javljaju tamošnji mediji.

Nad Italijom i Austrijom, posle podne će se formirati nevreme i kretaće se ka severozapadu i severu Slovenije, a zatim kretati ka istoku i delom jugoistoku. Najveći intenzitet nevremena očekuje se u toku večeri ili noći, kada će se nad Italijom formirati velika grupa nevremena.

Ova grupa će stvoriti širok i jak olujni pojas koji će preći zapad i jugozapad Slovenije. Najugroženiji delovi biće zapad Slovenije (Goriška), delovi slovenačke i hrvatske Istre i Kvarner, dok će zapadni deo Hrvatske, Lika, Kordun i Banija biti pod narandžastim meteo alarmom. Prilikom formiranja olujnog pojasa biće potrebno obratiti pažnju na moguće jače grmljavine i vetar koji može dostići brzinu i preko 100 km/h.

Ljudi koji borave u kampovima treba da obrate posebnu pažnju, a oni koji kampuju na otvorenom treba da se sklone. Takođe, ne preporučuje se odlazak u planine u potencijalno opasna područja, prema najavama Neurja, u petak će se nevreme pomeriti na istok, ali neće jenjavati. Zato pratite vremensku prognozu i budite oprezni ako se nalazite u područjima koja bi mogla biti ugrožena.

Kurir.rs/Večernji list

Bonus video:

Kurir Nevreme u Užicu