IGOR SINA JEDINCA POVEZAO U SMRT: Nezapamćena tragedija, selo zavijeno u crno, teško bolesna majka Marina OSTALA SAMA na svetu
Foto: Privatna Arhiva

tuga

IGOR SINA JEDINCA POVEZAO U SMRT: Nezapamćena tragedija, selo zavijeno u crno, teško bolesna majka Marina OSTALA SAMA na svetu

Hrvatska -

Opština Veliko Trojstvo na severoistoku Hrvatske zavijena je u crno nakon saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli otac i sin.

Dva srca prestala su da kucaju u petak oko 19 sati u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Kegljevcu. Igor Plazek (32) bez položenog vozačkog ispita i bez kacige na glavi seo je na neregistrovani motocikl i u smrt poveo svog devetogodišnjeg sina jedinca Krunu (9) koji je za mesec dana trebalo da krene u 4. razred.

Dečak je imao zaštitnu kacigu na glavi, što je potvrdila i policija u svom saopštenju, međutim, nije mu bilo spasa. Igor je u krivini izgubio kontrolu nad upravljačem i zaleteo se u automobil iz suprotnog smera. Smrt je bila trenutna.

Selo je doslovno zanemelo. Meštani za malenog Krunu imaju samo reči hvale.

- Bio je jako bistar i divan dečak, veseo, znatiželjan i pristojan. Za Đurđevo je glumio u opštinskoj manifestaciji petlića i svi su ga hvalili. Strašan gubitak za ceo naš kraj - rekao je za Mojportal jedan od meštana koji je poznavao poginule.

Otac Igor, dodaje meštanin, voleo je brzu vožnju, a u poslednje vreme često su ga videli na motoru, ali i u kabrioletu kako vozi selom. I ovoga puta odlučio je da se provoza selom ni ne sluteći da će mu to biti poslednja vožnja…

Da stvar bude još gora, Kruno je bio jedino dete u porodici, a nakon gubitka životnog partnera i sina teško bolesna Marina je ostala sama.

- Predivna žena. Pametna i vredna. Obožavala je svoga Krunu. Svugde su išli zajedno i putovali... Dao joj Bog snage da izdrži sve što ju je snašlo. Situacija je tim teža što boluje od karcinoma. Nedavno je bila na operaciji i sada čeka hemoterapije. Koliko sam čuo Igor je takođe bio bolestan - priča meštanin.

Jedan od suseda navodi da je maleni Kruno godinu i po trenirao fudbal u lokalnom klubu.

- I sinoć je trebalo da bude na treningu i to baš u vreme kad se nesreća dogodila. Čuli smo hitnu kako juri selom i ubrzo čuli i šta se dogodilo. Igor je imao tumor. Čekao je taman neke nalaze. Tako mi je rekao... Inače je bio jako odgovoran roditelj - priča jedan od poznanika poginulog.

Igor je motorom naleteo na automobil iz suprotnog smera kojim je upravljao jedan od lokalnih vatrogasaca.

- Kažu da nikako nije mogao da izbegne sudar jer je Igor sekao krivinu i direktno se zaleteo na njega. Žao mi je i njega jer će celi život pamtiti taj jezivi događaj - kaže meštanin.

(Kurir.rs/Mojportal/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track