Uskok je, posle istrage, podigao pred Opštinskim sudom u Zagrebuoptužnicu protiv sudske službenice (55) zbog izdavanja lažnih rešenja o zapleni na štetu poznanika sa kojima nije bila u dobrim odnosima.

Optužnicom se službenica (55) tereti da je, od 28. februara 2020. do 22. novembra 2021., kao službenica u Katastarskom odeljenju Opštinskog građanskog suda u Zagrebu (OGSZ), u nameri da ošteti poznanike sa kojima nije bila u dobrim međuljudskim odnosima.

Ona je iskoristila činjenicu da su joj u sklopu njenog radnog mesta bili dostupni podaci iz raznih evidencija te je izvršila uvid u evidencije i utvrdila njihove lične podatke.

Nakon toga je, ističe Uskok, za sedam osoba uradila lažna rešenja o zapleni u kojima je navela da su donesena u ime OGSZ.

U navedena rešenja unela je lažne podatke da te osobe duguju poorez za imovinu i da se zbog neplaćanja nalaže Fini da im zaplene novčana sredstva, iako je znala da te osobe nemaju nikakva dugovanja.

Skinuli im novac zbog lažnog rešenja

Tako sačinjena lažna rešenja ona je neovlašćeno potpisala u ime drugih službenika Katastra i overila pečatom OGSZ i pečatom izvršitelja OGSZ, nakon čega ih je poslala Fini na sprovođenje.

Ne sumnjajući u njihovu ispravnost, Fina je prenela ukupno 1329 evra sa računa 4 od 7 osoba na račun državnog budžeta dok za tri osobe nije došlo do prenosa sredstava.

Osim toga, 55-godišnjakinja se tereti da je u odnosu na dvoje od tih sedam osoba uradila i lažne pozive za ročište u koje je unela lažne podatke da su te osobe pozvane kao optuženi na ročište u OGSZ-a, iako je znala da te osobe nisu stranke u parničnom postupku na sudu.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Bonus video:

Kurir televizija MOŽE LI POLICIJA TRAJNO DA VAM ZAPLENI AUTOMOBIL? Eksperti u oštroj polemici zbog najavljenih izmena u zakonu