Mirno mesto Kula nadomak Kutjeva u Hrvatskojzavijeno je u crno nakon što su u utorak ujutru Ulicu Stjepana Radića preplavile sve dežurne službe.

U stravičnom sletanju vozila s puta, koje se potom zabilo u stablo oraha, život su izgubila dvojica mladića starosti 17 i 23 godine, a dojavu o užasu koji se odvija na ulici i kom svedoče probuđeni stanovnici Kule policija je dobila u 5.52 sata.

Uprkos promptnim reakcijama policije, vatrogasacai Hitne pomoći, unesrećenim mladićima, nažalost, nije bilo spasa.

- Čuli smo stravičan udarac. Taj zvuk nas je probudio. Pogledali smo kroz prozor i doslovno mislili da sanjamo. Gomila lima bila je smrskana, auto se prepolovio i gutao ga je plamen. Odmah su izašli svi koji su to čuli. Brzo je stigla i policija. Nismo znali ko je bio u autu, ali brzo nam je stigla informacija o dvojici prijatelja, od kojih jedan živi u njihovoj ulici stotinjak metara dalje, a drugi je iz požeškog kraja - rekla je jedna meštanka Kule.

Drugi komšija se ljutito osvrnuo na nemar mnogih vozača koji "njihovim mestom jure kao divljaci".

- Svako malo čuje se turiranje u sitne sate. Voze k‘o ludi po našoj ulici. Bilo je samo pitanje vremena kada će neko izgubiti glavu. Kad nekome ukažete na problem, a pritom mislim na članove porodice pojedinih vozača koje uočimo za volanom da divljaju, niko vam ne veruje. Odmahuju rukom i kažu: ‘Ma, pogrešno si video‘ - dodao je drugi sused koji je s nevericom satima promatrao policijski uviđaj i čudio se količini rasutih delova po putu u krugu od 50 metara.

- Pogledajte samo kolika je to gomila lima. Čini se kao da se cela unutrašnjost auta nakon sudara s drvetom rasula po putu i travi. Pa, ljudi moji, i motor je napolju. Mora da se vozilo više od dopuštene brzine na auto-putu. Žalostan sam što su momci poginuli i ne mogu ni zamisliti kako je sada njihovim porodicama. Mlađi nam je komšija, bio je predivan dečko, znate - zaključio je stanovnik Kule.

Oko 5.45 sati u mestu Kula u Radićevoj ulici 17-godišnji je vozač pre sticanja prava na upravljanje i ne koristeći bezbednosni pojas upravljao putničkim automobilom te je usled neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu traku i udario prednjim desnim delom vozila u betonski most, a zatim u stablo - saopštila je PU požeško slavonska koja će, prema ustaljenoj proceduri, i nakon što pristignu rezultati obdukcije tela, o svemu utvrđenom proslediti poseban izveštaj nadležnom državnom tužilaštvu.

Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: D. P.

Bonus video:

Kurir Vatrogasci gase požar