SESTRU IZBOLA NOŽEM ZBOG OBJAVA NA MREŽAMA! Nesvakidašnji incident u Međimurju: priznala krivicu, mora na lečenje
Foto: Sergei Lykov / Panthermedia / Profimedia

SESTRU IZBOLA NOŽEM ZBOG OBJAVA NA MREŽAMA! Nesvakidašnji incident u Međimurju: priznala krivicu, mora na lečenje

Hrvatska -

Nakon što je u februaru ove godine 19-godišnjakinja u Murskom Središću keramičkim nožem ubola tri godine stariju sestru i završila u pritvoru, odmah nakon podizanja optužnice odlučila je da se nagodi s tužilaštvom, prizna krivicuu i prihvati predloženu kaznu.

Sud je, a na osnovu sporazuma sa tužilaštvom, devojku osudio na dve i po godine zatvora uslovno: godinu dana mora provesti iza rešetaka, a preostalih 18 meseci je s trogodišnjim uslovnim rokom. U kaznu će joj biti uračunat dosadašnji višemesečni boravak u istražnom zatvoru.

Nož
foto: Shutterstock

Ona je optužena da je 22-godišnju sestru, koja je sedela na stolici, ubola prvo keramičkim nožem u levu potkolenicu i zatim dva puta ju je posekla po desnoj potkolenici. Tužitelaštvo ju je optužilo za pokušaj nanošenja teških telesnih povreda.

Krivicu je priznala, a nakon što je podignuta optužnica, odlučila se nagoditi prihvativši, bez ulaska u sudski postupak, ponuđenu sankciju. Takođe joj je izrečena i mera psihosocijalnog tretmana koji može potrajati najviše dve godine, a mora platiti i 160 evra sudskih troškova. Sud je naložio policiji da uništi keramički nož oštrice 10 centimetara, kojim je povredila sestru.

Svađa je, kako prenosi Jutranji list, izbila tog 22. februara oko 11 sati jer je 19-godišnjakinja bila revoltirana porukama koje je sestra objavljivala na jednoj društvenoj mreži.

Kurir.rs/Jutarnji/M.CG.

Bonus video:

00:14

Tinejdžerka izbola rođaka u Novom Sadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja