Fudbalski klub Psunj-Sokol oprostio se na Fejsbuku od trinaestogodišnjeg dečaka koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Okučana u Hrvatskoj.

Dečaka je ubio vozač koji je imao 2,45 promila alkohola u krvi, nakon čega je pobegao. Policija ga je nedugo zatim pronašla i uhapsila.

- Sve nas je potresla vest o tragičnoj pogibiji našeg mladog igrača Kreše. Nesavesni i alkoholsiani vozač prekinuo je mladi život, srce izuzetno talentovanog igrača pionirskog tima koji je, nažalost, neposredno pre toga odradio poslednji trening, prestalo je da bije - navodi se u saopštenju kluba.

- Krešo je bio odličan đak Okučanske osnovne škole, vaspitano i pristojno dete pred kojim je bio život. Kada premine neko nama drag, ne boli samo njegova smrt, već i život koji je mogao da ima - pišu iz kluba.

Županijski sud u Slavonskom Brodu odredio je jednomesečni istražni zatvor za vozača (50).

Saobraćajna nezgoda dogodila se u petak oko 20.30 u mestu Cage, nedaleko od Okučana.

Osumnjičeni 50-godišnji vozio je pod dejstvom alkohola sa 2,45 promila u krvi. U Cagama je vozilom udario 13-godišnjeg dečaka na biciklu, koji je preminuo, a na biciklima su bila još dva dečaka od 14 i 15 godina koji su bili svedoci teške nesreće. Nezvanično se saznalo da su prijatelji pregaženog dečaka.

Nakon toga alkoholisani vozač je pobegao sa mesta nesreće, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila u mestu prebivališta.

On ide u zatvor na 30 dana zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

Kurir Kombi pregazio dete na Karaburmi