UŽAS U HRVATSKOM LETOVALIŠTU! Proslavljeni vaterpolista pokušao da udavi dečaka na rođendanu! Razlog napada je bizaran
Ilustracija, Foto: Youtube printscreen

UŽAS U HRVATSKOM LETOVALIŠTU! Proslavljeni vaterpolista pokušao da udavi dečaka na rođendanu! Razlog napada je bizaran

Hrvatska -

Proslava dečjeg rođendana u predgrađu Korčule pretvorila se u horor, vlasniku kuće smetalo je što koriste „njegov“ most nakon čega je skočio u more, uhvatio jednog dečaka za nogu i povukao ga na dno.

Nakon što je šokirani dečak izronio, zapretio mu je ozbiljnim povredama i bolnicom.

Događaj su za Dubrovački vjesnik prepričali prestravljeni roditelji čija su imena poznata toj redakciji. Majka dečaka koji je slavio 12. rođendan proslavu je organizovala na plaži, bilo ih je, kaže, ukupno 11. Nakon što su pojeli tortu, vesela ekipa nastavila je zabavu skačući s velikog mosta, a to se nije svidelo 71-godišnjaku. Kako portal saznaje od stanara tog dela grada, 71-godišnjak se na Soline vratio nakon što je živeo u Australiji, kuću iznajmljuje, a deci se često hvalio kako je on pripadnik zlatne generacije vaterpolista KPK, a njegovo ime nalazi se među igračima KPK koji su se 1973. godine plasirali u Prvu saveznu vaterpolsku ligu Jugoslavije.

Kao i mnogi vlasnici kuća uz more i nekadašnji vaterpolista smatra da je bespravno izgrađen most njegovo vlasništvo, iako je Zakon o pomorskom dobru po tom pitanju nedvosmislen. Roditelji pričaju kako je već nekoliko puta pretio i terao decu i odrasle sa "svog" mosta, ali u ponedeljak je napravio i korak više.

"Bila sam udaljena od mosta, ali sam primetila da je prišao deci i počeo da viče. Odjednom ga vidim kako skače u more, roni za decom, deca su plivala pokušavajući da pobegnu, međutim, uhvatio je jednog dečaka i povukao ga skroz na dno. Počela sam da trčim prema mostu, dečak je izronio, a čovek mu je rekao: "Ako još jednom dođeš na most polomiću ti noge! Ti ćeš završiti u bolnici, a ja u policiji!“, ispričala je majka dečaka koji je slavio rođendan te je isti tren pozvala policiju.

Policija je uskoro stigla, a vaterpolista se sakrio u kuću, pričaju roditelji. Događaj su potvrdili iz PU dubrovačko-neretvanske.

Korčula, ostrvo, more
foto: Printscreen/YouTube

"Policijski službenici Policijske uprave Korčula u poslepodnevnim su satima u ponedeljak intervenisali odmah nakon primljene dojave. Utvrđeno je kako je prethodno 71-godišnji hrvatski državljanin, koji ima prebivalište u Australiji, rasterivao dvadesetak mališana okupljenih na mostu ispred njegove kuće. Kada je uvideo da ih ne može rasterati povicima, skočio je u more te je jedno dete povukao za nogu ispod nivoa mora i uputio mu pretnju da će ga fizički povrediti ako ponovno dođe“, napisali su iz PU DNŽ.

Majka dečaka kojeg je bivši vaterpolist pokušao da udavi zahvalna je i srećna što je njeno dete spretno reagovalo. Iako je bio u stanju šoka, dečak je uspeo da izroni otpliva dalje ali majka se pita kako će reagovati neko drugo dete koje neće biti te sreće ni sposobnosti.

"To vam je tako već 20 godina, uvek su rasprave oko kupanja na mostu, a država pušta vlasnike da neometano svojataju javno pomorsko dobro. Ovo je prvi put da je ovaj čovek napravio korak više, prvi put da je fizički nasrnuo na decu, pitam se šta je sledeće?“, ispričala je majka napadnutog dečaka.

Događaj koji je zgrozio meštane tog dela grada policija je definisala kao naročito drsko i nepristojno remećenje javnog reda i mira. U odgovoru navode kako su majci napadnutog dečaka objasnili da se u ovom konkretnom slučaju radi i o kaznenom delu Pretnje međutim, majka je za sad odbila da potpiše predlog za kazneni progon 71-godišnjaka.

Majka je još neodlučna i to isključivo iz privatnih, porodičnih.

Bez obzira na njenu odluku te uzimajući u obzir kako su u ovaj slučaj uključena deca, Policijska uprava Korčula će dalje reagovati. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 71-godišnjaka su prijavili nadležnom Opštinskom sudu.

Soline su deo grada tik uz trajektnu luku na Dominču, administrativno pripadaju Opštini Lumbarda. Borba meštana koji se na Soline kupaju ceo život i vlasnika kuća koji bespravno izgrađene mostove žele da sačuvaju isključivo za svoje goste, traje već dugi niz godina i to bez uspeha, ističu meštani.

Inače, roditelji ističu da se s vaterpolistom sličan incident dogodio i 2020. godine, ali tada se sve završilo na verbalnom sukobu.

Kurir.rs/Dubrovački vijesnik

Bonus video:

03:05

DETE NEPLIVAČ OSTALO SAMO NA PEDALINI DOK SE ČOVEK DAVIO! Spasilac otkriva detalje horora na Adi Ciganliji: OVO BI IH SAČUVALO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track