HOROR U SPLITU Pitbul usmrtio maltezera u šetnji, vlasnik pobegao: "Žena je počela da vrišti, to je bilo krvoproliće..."
Foto: Shutterstock

HOROR U SPLITU Pitbul usmrtio maltezera u šetnji, vlasnik pobegao: "Žena je počela da vrišti, to je bilo krvoproliće..."

Hrvatska -

Večernja šetnja za jednog psa maltezera bila je fatalna. Šesnaestogodišnji Điđi je poslednji put sa 70-godišnjim vlasnikom otišao u šetnju Splitom - napao ga je i ubio drugi pas.

Jedan od svedoka govorio je o strašnoj nesreći, koja je vlasnika maltezera ostavila u šoku i nije mogla da priča o tome.

- Oko 23.20, nedaleko od centra, komšinica je šetala svog maltezera. Zaustavila se ispred zgrade da pas obavi nuždu i potom se vratila kući. Mladić od 20 godina je bio takođe je u šetnji sa svojim pitbulom, držao povodac u ruci, a pas nije bio vezan, niti je imao brnjicu - rekao je svedok.

- Pas je krenuo da trči za maltezerom, zgrabio ga je za vrat i nije puštao dok ga nije ubio. Gospođa je počela da vrišti i plače, a mi koji smo ga videli priskočili smo u pomoć. Ljudi su pesnicama udarali pitbula, a jedna gospođa je pokušala rukama da otvori vilicu agresivnog psa, ali on nije reagovao - rekla je ona.

Da stvar bude gora, vlasnik nije pokušao da odvoji svog psa od malog maltezera, viknuo je da pitbul uopšte nije njegov i potom pobegao. Iza sebe je ostavio agresivnog psa.

O svemu su obavestili i policiju, koja je po dolasku na mesto udesa uzela izjave svedoka i izvršila uviđaj. Objasnili su građanima da moraju da pregledaju nadzorne kamere.

„Znam da je taj dečak prilikom napada uzvikivao ime psa, ali ja sam bila u tolikom šoku da se ne sećam imena, pa nisam mogla ni policiji da kažem“, rekla je Splićanka.

"Plašimo se da pustimo naše pse u komšiluk u kojem živimo, bojimo se da ne nalete ponovo na nas sa svojim pitbulom. Ne daj Bože da zaskoči nas ili naše pse. Danas-sutra može da napadne nečije dete", rekla je ona i dodala da su svi vlasnici pasa mnogo oprezniji od napada.

Kurir.rs/Dnevnik.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track