PLENKOVIĆ SA NAČELNIKOM I MINISTRIMA U NELEGALNOM OBJEKTU? Hrvatski mediji prozvali premijera zbog radnog doručka
Foto: NICOLAS MAETERLINCK / Belga Press / Profimedia

BORAVAK U BAŠKOJ VODI NAKON POŽARA

PLENKOVIĆ SA NAČELNIKOM I MINISTRIMA U NELEGALNOM OBJEKTU? Hrvatski mediji prozvali premijera zbog radnog doručka

Hrvatska -

Hrvatski premijer Andrej Plenković je prošlog meseca nakon obilaska mesta požara u Baškoj vodi sa stranačkim kolegama doručkovao u nelegalnom objektu bez koncesije i minimalnih tehničkih uslova, tvrdi Indeks.

Sajt navodi da se radi se o restoranu koji se nalazi u Luci Baška Voda čija je koncesija krajem prošle godine oduzeta opštinskoj firmi.

Navodi se da uprkos tome načelnik Joško Roščić i dalje upravlja lukom bez koncesije, a u restoranu časti premijera Plenkovića dok za to vreme u vladinoj fioci stoji zahtev da se upravljanje koncesijom da Lučkoj upravi SDŽ do novog tendera.

Indeks navodi da se, kao i obično, sve odvija jako sporo, barem dok se ne završi turistička sezona.

Navodi se da su uz premijera u društvu Roščića uživali direktor firme koja posluje bez koncesije Marin Beroš, a s druge strane Plenkovićev šef diplomatije Gordan Grlić-Radman i nekadašnji ministar spoljnih poslova Mate Granić.

Indeks navodi da vlada od svega pere ruke i da portparol Marko Milić na njihov upit odgovorio da nisu imali veze s odabirom lokacije radnog sastanka i uputio novinara sajta na načelnika Roščića, koji do objave članka nije odgovorio na upit.

(Kurir.rs/Index/Preneo: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track